ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”, nu va fi chemat în fața Comisiei de cercetare a abuzurilor a Senatului, anunță R3media.

Comisia, reunită în ședință de lucru azi 28 februarie, a respins cererea senatorului Sorin Lavric pentru ca Florian să fie audiat pentru acțiunile sale în fruntea Institutului „Elie Wiesel”.

Majoritatea membrilor comisiei au votat împotriva audierii lui Alexandru Florian. Este vorba despre Cătălin-Daniel Fenechiu (PNL), Dan Ivan (USR), Ion Prioteasa (PSD), Claudia-Mihaela Banu (PNL) și Raluca – Gabriela Ioan (PNL). Ionela Cristina Breahnă-Pravăț (PSD) s-a abținut.

Potrivit sursei citate, singurul membru care a votat pentru audierea lui Florian a fost senatorul Rodica Boancă (AUR). Ceilalți nici măcar nu au fost prezenți.
 
Alexandru Florian trebuia să răspundă în fața Comisiei pentru acțiunile pe care le-a întreprins instituția sa în ultimii ani față de Mircea Vulcănescu.