ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„În scopul prevenirii fraudelor electorale Comandamentul Electoral Central al A.U.R. organizează la nivel național (și județean/sector) Comisia Națională Antifraudă (C.N.A) care va avea ca obiectiv principal supravegherea întregului proces electoral la alegerile europarlamentare și alegerile locale din 9 iunie 2024 și adoptarea celor mai bune măsuri pentru eliminarea fraudelor sau tentativelor de fraudă”, anunță partidul AUR printr-un comunicat.

„De asemenea, principala sarcină a Comisiei Naționale Antifraudă constă în asigurararea suportului legal pentru echipa care operează Sistemul Electronic de Numărătoare Paralelă a Voturilor.

Comisia Națională Antifraudă a A.U.R. stabilește în prima ședință fișele de atribuții ale membrilor săi.Birourile de conducere județene/sector ale A.U.R. sunt obligate să înființeze la nivelul lor corespunzător Subcomisii Județene/Sector Antifraudă.

Aceasta au atribuții similare Comisiei Naționale Antifraudă, derivate din problematica procesului electoral județean și atribuții de contact și supraveghere a zonelor teritoriale prestabilite.”, se mai arată în comunicatul formațiunii de opoziție suveraniste.

Din Comisia Națională Antifraudă a A.U.R. fac parte 9 membri cu atribuții specializate sau cu răspunderi în plan teritorial.  

Președinte este Viorel Pârvu iar Director General al Departamentului este colonelul (r) Florin Șinca, fost Comisar-șef de la un serviciu special din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române al Capitalei, în prezent consilier la Senat în Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

Florin Șinca este Doctor în istorie al Universității din București, membru în Clubul Istoricilor „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, Cetățean de Onoare al comunei Brebu și autor a 17 volume de istorie și a peste 155 de articole și studii în diverse publicații.