ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția australiană a spart un miting organizat la Melbourne în condiții de lockdown fugărindu-i pe protestatari și trăgând în ei cu proiectile de cauciuc. Pe lângă faptul că le-au încălcat cetățenilor dreptul fundamental la libertatea întrunirilor, este greu de înțeles de ce polițiștii trag în niște oameni care fug de ei și nu spre ei. Unii mai și cad la pământ, după cum se vede în filmare, apoi polițiștii se duc să-i „ridice”. Totul, desigur, pentru a-i feri pe cetățeni de propriile decizii „greșite” și a le „proteja” sănătatea prin orice mijloace, inclusiv cu arma-n mână. 
Că veni vorba de „armament”, în imaginea de mai jos e prezentat „proiectilul” folosit de forțele de ordine: un fel de grenadă de cauciuc.
Dar nu-i musai să ieși în stradă ca să simți brațul cel lung al dictaturii din Australia: în statul Victoria s-a început deja restrictionarea accesului la Internet. Mai mult, sunt blocate constant transmisiile in direct (live-urile) ale celor de pe retelele de socializare. Se pare ca intreruperile au loc cu dedicatie, in anumite orase: City, Werribee, Point Cook, Brighton, Kew, Armadale, Croydon, Box Hill ș.a..