ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fost căpitan al clubului de fotbal Port Adelaide,   și prezentator sportiv TV susține că ar trebui să primească o compensație de aproape 6 milioane de dolari pentru că a ratat o viitoare angajare la Channel 9 Adelaide, potrivit ABCnews.

Warren Tredrea și-a dat în judecată fostul angajator după ce postul de televiziune l-a concediat pentru că a refuzat să se vaccineze cu COVID-19.

Documentele depuse la Curtea Federală a Australiei de către echipa de avocați ai dlui Tredrea au susținut că clauzele care i-au reziliat contractul au fost „nedrepte și dure".

Dar Channel 9 a susținut că prezentatorul s-a comportat într-un mod care ar putea să-i afecteze reputația sau interesele de afaceri.

Ieri, avocații personalității media au declarat că este posibil ca părțile să ajungă la o soluție înainte ca acest caz să ajungă la proces.

Domnul Tredrea a fost concediat  la 4 ianuarie 2022. Înainte de a fi concediat, prezentatorul sportiv a primit o prelungire de o lună pentru a-și face vaccinul COVID-19.

În documentele din instanță, echipa de avocați a dlui Tredrea a susținut că există un risc scăzut de îmbolnăvire gravă din cauza variantei Delta sau Omicron a virusului, iar siguranța pe termen lung a vaccinurilor COVID rămâne necunoscută

De asemenea, au susținut că practicile adoptate la locul de muncă de Channel 9, precum purtarea măștilor și testarea rapidă a antigenului, au fost la fel de eficiente, dacă nu chiar mai eficiente, decât vaccinul.

Channel 9 a răspuns că avea motive să-l concedieze pe  Tredrea în temeiul Legii privind sănătatea și securitatea în muncă pentru a asigura un loc de muncă sigur pentru ceilalți angajați.

Radiodifuzorul a susținut că Tredrea a comis o „abatere gravă" atunci când și-a exprimat opinia împotriva vaccinării COVID la postul de radio 5AA din Adelaide în septembrie, calificând campania de vaccinare drept „discriminatorie".

Ei au suținut că declarațiile sale  au cauzat daune reputaționale pentru Channel 9 și au subminat încrederea pe care telespectatorii o aveau în radiodifuzor.

De asemenea, au mai spus că acesta nu și-a putut exercita funcția de prezentator sportiv începând cu luna noiembrie, când unele săli de sport și cluburi de fotbal au interzis accesul persoanelor nevaccinate.

„Comportamentul [domnului Tredrea] în nerespectarea indicațiilor, în opinia [Channel 9], ar fi putut cauza daune reputației și intereselor de afaceri ale [Channel 9]", se susține în documente.