ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un scandal de corupție lovește din plin Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj. Surse judiciare au confirmat pentru autorul acestui material că șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, nepotul fostului ministru de interne Ioan Rus, este vizat de o anchetă în curs, ce include acuzații grave de corupție și abuz în serviciu.

Tentativa de Evitare a Amenzii pentru Viteză Excesivă

Conform surselor citate, incidentul care a declanșat investigația a avut loc în municipiul Cluj-Napoca, unde Mihai Rus ar fi fost surprins conducând cu aproximativ 120 km/h în localitate. La momentul opririi de către poliția rutieră, acesta ar fi încercat să evite amenda schimbând locul de la volan cu soția sa, sperând că aceasta va fi înregistrată ca șofer în actele polițiștilor.

Sursele judiciare arată că polițistul rutier care a efectuat oprirea a constatat inițial prezența unui bărbat la volan, astfel încât manevra de înlocuire nu a fost eficientă. În ciuda acestei tentative, Mihai Rus ar fi insistat ulterior la Direcția Rutieră Cluj pentru a evita sancțiunea, cerând ca soția sa să fie înregistrată în locul lui.

Audierea la DNA și Percheziții Informatice

Ancheta a avansat rapid, iar Mihai Rus va fi condus la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Cluj pentru a fi audiat cu privire la aceste fapte. Sursele judiciare indică faptul că vor fi preluate telefoanele mobile ale lui Mihai Rus pentru a se efectua percheziții informatice, în vederea strângerii probelor necesare.

Implicarea Ofițerilor de la Direcția Rutieră

Sursele mai precizează că, alături de Mihai Rus, va fi audiat și un ofițer de la Direcția Rutieră Cluj, la care șeful IPJ ar fi insistat pentru măsluirea actelor. Acest ofițer este suspectat de complicitate în aranjarea contravenției, încercând astfel să protejeze istoricul rutier al lui Mihai Rus.

Percheziții la Sediul IPJ Cluj

Pe lângă audierea la DNA, la sediul IPJ Cluj au loc în prezent percheziții pentru documentarea și probarea faptelor de corupție. Un judecător de drepturi și libertăți a emis mandate de percheziție atât la IPJ Cluj, cât și la alte locații, în cadrul dosarului în care Mihai Rus ar putea fi acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Cazul scoate la iveală posibilele legături de corupție la nivel înalt în cadrul IPJ Cluj, implicând nu doar pe șeful instituției, ci și pe alți ofițeri de poliție. Ancheta DNA este în plină desfășurare, iar rezultatele perchezițiilor și audierea celor implicați vor clarifica amploarea și gravitatea faptelor comise. Mihai Rus, nepotul influentului Ioan Rus, se află acum în centrul unei investigații care ar putea zgudui din temelii structurile polițienești locale.
 
Parteneriat AZnews