ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Așa cum informa săptămâna trecută corespondentul Radio România Actualități, zeci de medici și 200 de asistente tratează în aceste zile un singur pacient infectat cu coronavirus. Se întâmplă la Spitalul Municipal Câmpina, transformat în spital COVID, in timp ce miile de pacienți care se tratau aici au fost lăsați fără ajutor medical.
 
„La noi e un singur spital si sunt si zonele limitrofe din care tot aici vin. Sunt sute de pacienți care n-au unde se trata. Au fost patru pacienți in două luni de zile. Cei care ne conduc, guvernantii, ministrul Sănătății, chiar nu vede situațiile asta? N-o vezi o zi, două, trei, dar e de două luni spitalul e închis", spune o pacientă.
 
O altă femeie care a suferit cinci operații are și ea nevoie de tratament de recuperare. Pentru că nu mai are acces la spitalul din Câmpina, dedicat acum bolnavilor de coronavirus, iar tratamentul la un spital privat nu și-l permite, își face singură înjecții pentru a suporta durerile.„Eu am nevoie de recuperari si n-am unde se le fac, decat la particular. Pai nu ne da mana sa mergem la particular nici pentru consultatii, nici pentru tratament. Si am platit 30 de ani la asigurari de sanatate si nu mi se pare normal si daca au vazut ca nu au pacienti, de ce nu au cautat alta solutie pentru ceilalti 3.000- 4.000 mii de pacienti?", spune aceasta
 
.Femeia disperată este doar unul dintre miile de pacienți care se tratau, până acum două luni, la spitalul din Câmpina. Unitatea medicală cu 70 de medici, 200 de asistente și 300 de paturi avea, în momentul filmării făcute de echipa România TV, un singur pacient confirmat.

„Activitatea noastră s-a concentrat exact pe această direcție, pe tratarea pacienților covid. Că numărul lor nu a fost impresionant, asta nu a depins nici de noi, nici de nimeni. Tratăm exact ce scrie în lege că trebuie să tratăm", a declarat Călin Titu, manager al SMC Câmpina.

În spital mai există și câțiva suspecți de coronavirus.
 
Rețelele de socializare sunt pline de postări ale pacienților din zonă, disperați că nu au unde să se trateze.