ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Dizolvarea națiunilor nu poate determina o construcție europeană de succes. Această direcție de gândire e falimentară”, a spus președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, în discursul rostit la „Micul dejun cu rugăciune – Valori identitare europene”, care a avut loc la Palatul Parlamentului din București.

”Identitatea nu se naște peste noapte și nici prin hotarâri ale parlamentelor. Identitatea astfel făurită de lideri este falsă. Unitatea europeană nu poate fi făcută împotriva națiunilor”, a mai spus președintele Academiei Române.

„Soluția pentru Europa este o simbioza între specificul național și universalism, un concert al națiunilor însuflețite de un ideal comun, spiritual sau cultural”,  consideră academicianul Ioan Aurel Pop.

La Palatul Parlamentului s-a desfășurat, între 2 și 3 octombrie,  evenimentul anual „Mic Dejun cu Rugăciune”, organizat de Grupul Ecumenic de Rugăciune din legislativ. Au participat câteva sute de lideri politici, spirituali, oameni de afaceri, academicieni și reprezentanți ai societății civile.