Președintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Forțelor Terestre (AFT) din Sibiu, informează Mitropolia Ardealului, citată de Basilica.
 
Potrivit sursei citate, rectorul instituției sibiene, generalul de brigadă prof. univ. dr. Ghiță Bîrsan, a spus că titlul acordat domnului Ioan-Aurel Pop, este „un act de recunoștință și de apreciere față de un mare istoric și o personalitate deosebită a culturii române”.
 
Din partea Mitropoliei Ardealului, la eveniment au fost prezenți: Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu și vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă.
 
Ceremonia s-a desfășurat la sediul AFT din Sibiu. AFT din Sibiu este succesoarea primei școli militare înființate în data de 13 iunie 1847 la inițiativa domnitorului Gheorghe Bibescu.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews