ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Forțelor Terestre (AFT) din Sibiu, informează Mitropolia Ardealului, citată de Basilica.
 
Potrivit sursei citate, rectorul instituției sibiene, generalul de brigadă prof. univ. dr. Ghiță Bîrsan, a spus că titlul acordat domnului Ioan-Aurel Pop, este „un act de recunoștință și de apreciere față de un mare istoric și o personalitate deosebită a culturii române”.
 
Din partea Mitropoliei Ardealului, la eveniment au fost prezenți: Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu și vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă.
 
Ceremonia s-a desfășurat la sediul AFT din Sibiu. AFT din Sibiu este succesoarea primei școli militare înființate în data de 13 iunie 1847 la inițiativa domnitorului Gheorghe Bibescu.