Președintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Forțelor Terestre (AFT) din Sibiu, informează Mitropolia Ardealului, citată de Basilica.
 
Potrivit sursei citate, rectorul instituției sibiene, generalul de brigadă prof. univ. dr. Ghiță Bîrsan, a spus că titlul acordat domnului Ioan-Aurel Pop, este „un act de recunoștință și de apreciere față de un mare istoric și o personalitate deosebită a culturii române”.
 
Din partea Mitropoliei Ardealului, la eveniment au fost prezenți: Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu și vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă.
 
Ceremonia s-a desfășurat la sediul AFT din Sibiu. AFT din Sibiu este succesoarea primei școli militare înființate în data de 13 iunie 1847 la inițiativa domnitorului Gheorghe Bibescu.
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.