ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bogdan C. Simionescu, Victor Spinei, Răzvan Theodorescu și Victor Voicu sunt, începând de vineri, noii vicepreședinți ai Academiei Române. 


Academia Română a desemnat vineri, 20 aprilie 2018, prin vot secret, în cadrul Adunării Generale, patru din cei cinci membri ai Biroului Prezidiului. Astfel, în funcția de vicepreședinte au fost aleși:

Bogdan C. Simionescu (119 voturi);
Victor Spinei (113 voturi);
Răzvan Theodorescu (103 voturi);
Victor Voicu (93 de voturi).
 
Numărul voturilor exprimate a fost de 130.

Potrivit comunicatului transmis de Biroul de Presă al Academiei Române, pentru funcția de Secretar general vor fi organizate alegeri în 29 iunie 2018.

Conform Statutului, Biroul Prezidiului este organul executiv și conduce activitatea Academiei Române între întrunirile Prezidiului. Organul suprem de conducere a Academiei Române este Adunarea Generală.

Ședința a fost condusă de Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române. Prezidiul ședinței a fost alcătuit din Acad. Cristian Hera, Acad. Ionel Haiduc și Acad. Eugen Simion, care au deținut funcția de președinte al Academiei Române în mandatele precedente.