ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul Radu Ciuceanu, istoric, fost deținut politic cu 16 ani de închisoare și Membru de Onoare al Academiei Române, fondatorul și directorul Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului, după ce ne-a transmis urările sale de La Mulți Ani la 7 ani de la înființare, a ținut să-și spună și gândurile despre presa pe care o practică ActiveNews și rolul pe care ar trebui să-l aibă presa, în general. Academicianul Radu Ciuceanu, fost coleg de luptă anticomunistă și apoi de temniță cu starețul de la Tismana, sfântul martir Gherasim Iscu, este unul dintre ultimii supraviețuitori ai rezistenței armate din munți cât și ai Experimentului antiuman de la Pitești

"Misiunea presei este de a fi conștiința națională. Această presă trebuie să fie înzestrată de talente, de oameni de ținută, și, fiindcă suntem încă mai aproape de 1989, de oameni care supraviețuiesc și-și aduc aminte de lupta lor împotriva bolșevismului. Consider că este obligatoriu din partea acestei prese să fie legată de pământ și mai ales de Cer; să fie puntea pe care noi să ne găsim și să ne multiplicăm în ceea ce avem mai bun. Consider presa cel mai de frunte Parlament pe care îl are un popor. Fără presă nu există democrație, fără presă nu poate să fie o școală a caracterelor. Atât. Amin!"

Având în vedere spusele Academicianului, privind mărturisitorii luptei împotriva bolșevismului și martirii temnițelor antihristice care mai supraviețuiesc i-am solicitat să devină Consultantul Special al ActiveNews pe problemele legate de rezistența anticomunistă din România.

Să-l și ascultăm: