ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bogdan Constantin Adomniței, fratele fostului ministru al Educației Cristian Adomniței, a murit duminică seară într-un accident aviatic petrecut în apropiere de aerodromul Frătăuți. Alături de el și-a pierdut viața și pilotul Marcel Iliese, instructor de zbor, transmite Libertatea.

Adomniței lua lecții de zbor cu Iliese, unul dintre cei mai cunoscuți instructori de zbor din România, în momentul accidentului. Cei doi au decolat de pe aerodromul Frătăuți duminică după-amiază târziu, în ciuda faptului că zona se afla sub cod galben de vreme rea.

Accidentul aviatic s-a produs la Hurjuieni, comuna Gălănești. Reprezentantul ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că victimele erau deja decedate la sosirea pompierilor:

„Noi am ajuns cât am putut de repede, să vedem în ce stare sunt victimele, pentru că nu știam. Din păcate, la sosirea noastră acestea erau deja decedate, deci practic nu am putut să le ajutăm cu nimic”.

Bogdan Constantin Adomniței era om de afaceri, avea 41 de ani, era căsătorit și avea un băiat în vârstă de 4 ani. El avea brevet de pilot și își cumpărse avionul cu care s-a prăbușit acum o săptămână, conform presei sucevene.

VIDEO: