ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Petrescu, proprietarul unei averi de peste 2 miliarde de euro, a murit în urma unui accident aviatic la Milano. El pilota un avion de 9 locuri, proprietate personală comună cu miliardarul Vladimir „Vova” Cohn, informează Nașul TV.

În accident au decedat și soția și fiul sau, rezident in Canada. Tot în accident au murit cele două fiice ale reputatului ziarist sportiv (Formula 1) Miki Alexandrescu, decedat în martie 2020.
 

                                                      (Dan Petrescu, alături de familia sa/ Digi24)
 
 
În urma tragediei, moștenirea ramâne unei doamne de 93 de ani, surdo-mută, mama miliardarului decedat.

Probabil că Vova Cohn va prelua managementul acestei averi uriașe.
 
 
                                                    (Vladimir Cohen/ Fanatik.ro)

Accidentul aviatic ridică numeroase semne de întrebare. Practic, unicul motor a luat foc la câteva minute după decolare!!!

Miliardarul era un pilot excelent dar nu a reușit să aterizeze de urgență! I-au lipsit 3-4 minute.

Avionul s-a prăbușit peste o clădire în construcție de lângă aeroport.

 

Ziarul Financiar ne oferă o mini-biografie a decedatului: „Dan Petrescu a revenit în România după anii '90 din Germania, alături de Ion Țiriac cu care colaborase la organizarea turneurilor de tenis din Germania - (iar acum îi organiza turneul de tenis de la Madrid).

La început a dezvoltat afaceri împreună cu Ion Țiriac – Banca Ion Țiriac, rețeaua Metro și alte afaceri imobiliare. Ulterior, drumurile celor doi s-au despărțit.

La începutul anilor ’90 a avut afacerea Opel din România.

Petrescu a creat rețeaua de magazine Real din România, care a fost cumpărată de grupul francez Auchan, într-o tranzacție de peste 300 de milioane de euro.  Spațiile unde erau amplasate magazinele erau deținute de Dan Petrescu, pe care le închiria.

Într-o parte din spațiile deținute a venit rețeaua de jucării Jumbo care în final a cumpărat locațiile respective.

El deținea mai multe parcuri comerciale, blocuri și vile din București și din țară.”

 
 
 
VIDEO Twitter FranceNews 24: