ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din județul Tulcea au activat, marți seara, Planul Roșu de Intervenție în cazul unui „accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcațiuni cu persoane, produs în localitatea Murighiol”, informează ISU Tulcea, potrivit Agerpres.

„Având în vedere numărul ocupanților, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea echipajelor medicale la fața locului. Până la acest moment, două persoane ar fi grav rănite”, se menționează în informarea ISU Tulcea.

Pentru gestionarea situației, în zona respectivă au fost trimise o ambarcațiune pentru transport scafandri și trei ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. Suplimentar, la locul incidentului a fost trimis și un elicopter SMURD.

Potrivit reprezentanților ISU Tulcea, accidentul naval s-a produs între două ambarcațiuni, fiind vorba de 13 oameni implicați. Dintre aceștia, trei sunt investigați medical la fața locului, prezentând mai multe traumatisme. Evaluarea medicală este făcută de către echipajul de pe elicopterul SMURD trimis de la Constanța la fața locului.

Conform IPJ Tulcea, în cele două ambarcațiuni care s-au ciocnit în timp ce se deplasau pe Dunărea Nouă se aflau turiști. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii accidentului.