ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În tragedia de la Jilț Sud, mai mulți mineri au murit în urma unui accident în care a fost implicată mașina cu care erau transportați. Autovehiculul era unul pentru transport marfă, așa că minerii nu aveau nici măcar centuri de siguranță, potrivit ȘtiripeSurse. 

Vă solicit ambilor miniștri ca în perioada următoare și o să îmi prezentanți săptămâna viitoare termenul în care vă veți ocupa de implementarea măsurilor necesare în întreg Complexul Energetic Oltenia și în tot sectorul. De asemenea activitatea va fi extinsă în toate unitățile de producție de energie electrică din subordinea Ministerului Energiei și continuăm activitățile prin care împreună veți pune la dispoziția organelor legii actele necesare pentru luarea de măsuri", a spus premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a punctat: „Să știți că am dispus deja și am trimis deja către toate companiile din industria energetică să facă o evaluare cu privire la riscurile la locurile de muncă fiindcă astfel de tragedii nu trebuie să se mai întâmple". Premierul nu a fost deloc impresionat! „Este foarte bine, numai că este un pic târziu, e nevoie ca toată lumea să conștientieze ceea ce este necesar pentru ca siguranța la locul de muncă să nu mai fie o problemă", a punctat Ciucă. 
 
Acesta a specificat de asemenea că a solicitat tuturor instituțiilor statului să pună la dispoziția procurorilor toate documentele, în așa fel încât cei responsabili de moartea celor trei mineri de la cariera Jilț să fie pedepsiți.

„Am solicitat tuturor instituțiilor statului să pună la dispoziția organelor de cercetare penală să pună tot ceea ce este necesar pentru ca toți cei care sunt vinovați să suporte consecințele legale. Am cerut un amplu control privind măsurile luate pentru siguranța muncii. Raportul este la Guvern. De asemenea, am cerut ca toți cei care au încălcat aceste norme de securitate a muncii să fie demiși sau să își dea demisia”, a declarat premierul.
 
 
 
 
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews