ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După două zile de negocieri prelungite, membrii coaliției de guvernământ au convenit asupra unui acord adițional menit să-i scoată din sincopa provocată de demiterea ministrului userist al Sănătății de către prim-ministrul penelist. Una dintre prevederile acordului de 4 pagini agreat de părți stipulează că cererea de revocare a unui ministru va fi trimisă președintelui de către premier numai după informarea prealabilă a formațiunii politice care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare scrisă. Cu alte cuvinte, șeful guvernului nu va mai putea demite un ministru fără învoire de la șeful partidului care l-a propus pe acel ministru.

Coaliția, premierul și membrii guvernului își asumă să nu adopte poziții publice care să submineze activitatea și agenda guvernamentală, arată documentul, care invocă susținerea reciprocă și solidaritatea, informează Antena3.

Documentul de 4 pagini asupra căruia au convenit, marți seară, toți șefii coaliției poate fi consultat AICI

Performanța ministerială este evaluată periodic având ca reper programul de guvernare votat de Parlament și deciziile de parcurs, ulterioare, ale Coaliției de guvernare, iar performanța guvernului va fi evaluată periodic în cadrul Coaliției de guvernare.

Printre prioritățile asumate la nivelul Coaliției se numără programul național de vaccinare, reformele în domeniul sănătății, care vor continua, reforma pensiilor speciale pe principiul contributivității până la finalul anului, adoptarea legilor din domeniul justiției până la finele anului, cu respectarea principiilor din instrumentele internaționale ratificate de România, precum și cu recomandările formulate în cadrul mecanismelor europene - MCV, GRECO și Comisia de la Veneția.

Alte priorități sunt operaționalizarea Comisiei de Cod electoral, în baza unui mandat agreat în Coaliție, un calendar asumat pentru adoptarea poziției politice și implementarea acesteia la nivelul deconcentratelor, precum și înființarea unui grup de lucru permanent pentru eficientizarea funcționării statului.

Transparența este o regulă, nu o excepție. Toți miniștrii Coaliției trebuie să ia măsuri pentru creșterea accesului la date publice, transparentizarea execuției bugetare, contracte și achiziții publice, acolo unde există.

Ședințele de coaliție vor lua în dezbatere agenda politică guvernamentală și agenda politică parlamentară. Pot fi invitați, în funcție de subiecte, reprezentanți ai grupurilor parlamentare și miniștri. La ședința coaliției participă și reprezentantul grupului parlamentar al minorităților naționale. Agenda guvernului și procesul de prioritizare al actelor normative vor fi decise de prim-ministru împreună cu vicepremierii, în ședință săptămânală ulterioară ședinței pregătitoare de guvern organizată de SGG. Agenda ședinței de guvern va fi agreată la acest nivel și, ulterior, transmisă ministerelor și în spațiul public.

Miercuri dimineață, liderii USR-PLUS se vor întruni într-o ședință de urgență, iar la ora 12.00 îi vor trimite premierului propunerea pentru funcția de ministru al Sănătății, relevă Antena3

Pe de altă parte, Florin Cîțu a revenit la sentimente mai bune, după ce anterior ștersese pe jos cu Vlad Voiculescu, iar acum dă asigurări că va susține ministrul propus de USR-PLUS la șefia Ministerului Sănătății. Toate astea, ca-n discursurile lui Cațavencu, de grija României! 

„Dacă mâine vom avea un ministru al Sănătății care va prelua un portofoliu dificil, va avea susținerea mea și a colegilor din Cabinetul pe care îl conduc. Mă voi asigura în continuare că, așa cum am făcut și până acum, deciziile pe care le luăm, le luăm în consultare și le vom lua în interesul cetățenilor Românei”, a declarat marți seară premierul Florin Cîțu. 

Revenind la ministrul Sănătății, pe care îl așteaptă cu încordare și „colegialitate” premierul, ca să nu mai vorbim de interesul național, întins la maximum și transformat în orice altceva, s-ar părea că propunerea USR-PLUS pentru șefia celui mai solicitat minister în pandemie este dr. Ioana Mihăilă, membră a PLUS, care a fost numită din martie 2021 secretar de stat în Ministerul Sănătății, condus încă, pe atunci, de Vlad Voiculescu, prin delegare a răspunderii către cei 24 de secretari. Printre care figura și ea. 

Dar cine este Ioana Mihăilă? O tânără doctoriță de clinică privată din Oradea, care l-ar face de rușine la capitolul avere pe Klaus Iohannis cu tot cu cele 6 case ale lui din Sibiu!
 

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog. Potrivit declarației de avere, deține împreună cu soțul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea și, susține ea, s-a înscris în PLUS încă de la începutul partidului.

În 2020, a încasat 14.400 de lei ca endocrinolog la firma Dermalite SRL, de la care a avut și dividende de 137.000 de lei. Soțul său a încasat 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a obținut și dividende în valoare de 382.000 de lei.

Ea deține mai multe terenuri și case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi și a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală. Împreună cu soțul său deține două terenuri intravilane în Oradea. un teren de 500 mp obținut prin donație și o cotă parte într-un apartament din Cluj-Napoca. Are un spațiu comercial de 437 mp obținut tot prin donație în 2015.

Ioana Mihăilă a fost numită în martie în funcția de secretar de stat în Ministrul Sănătății
 
Ca orice bogat cu o avere uriașă, ea moare de grija săracilor. Dar nu din averea proprie, ci din fonduri externe, cu prețul digitalizării și înregimentării în registre electronice. Curat filantropie! 

„În urma numirii mele în funcția de Secretar de Stat la Ministerul Sănătății, am primit atribuții de coordonator al structurilor din cadrul ministerului care gestionează investițiile din fonduri externe: Unitatea de implementare a proiectelor prin Banca Mondială, Unitatea de implementare și coordonare programe, Direcția de monitorizare a implementării proiectelor pentru spitale regionale.

În acest mandat vreau să promovez măsuri care cresc accesul pacienților din zonele rurale și din comunitățile defavorizate la asistența medicală prin investiții în centrele comunitare și în cabinetele de medicină de familie. Voi face, de asemenea, tot ce ține de mine pentru a promova digitalizarea sistemului de sănătate și operaționalizarea registrelor de boală. Mă bucur că am alături o echipă de profesioniști, oameni harnici și dedicați”, afirma la acea dată Ioana Mihăilă.