ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un acord care prevede încetarea în totalitate a confruntărilor militare între serviciile de securitate ucrainene și insurgenții proruși a intrat în vigoare luni în regiunile separatiste din estul Ucrainei, informează agenția de presă Reuters, citată de Mediafax

Oficialii ruși și ucraineni, împreună cu negociatorii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au convenit asupra implementării începând de luni a unui armistițiu total în estul Ucrainei, în eforturile de a opri conflictul separatist izbucnit în 2014 și soldat până în prezent cu peste 13.000 de morți.
 
Acordul are susținerea președinților Rusiei și Ucrainei, Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, care constată „necesitatea aplicării rapide a unor măsuri suplimentare de susținere a armistițiului parțial din Donbas”.
 
„Vorbim despre posibilitatea unui armisițiu real. Situația este stabilă și sub control”, a declarat Volodimir Kravcenko, șeful comandamentului forțelor ucrainene.
 
Relațiile dintre Ucraina și Rusia sunt extrem de tensionate din 2014, după ce Moscova a anexat regiunea Crimeea. În plus, Rusia este acuzată că oferă susținere grupurilor insurgente din regiunile ucrainene Donețk și Lugansk.