ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România și Ungaria vor semna un acord de recunoaștere reciprocă a certificatelor de vaccinare anti-Covid, anunță vicepremierul Kelemen Hunor. "Când se va întâmpla, eu sper că se va întâmpla repede", a afirmat Hunor, potrivit știripesurse, citat de AGERPRES.

"Deocamdată sunt discuții tehnice legate de acel acord între România și Ungaria, care săptămâna trecută la întâlnirea miniștrilor de Externe a fost discutat. Eu personal am discutat cu premierul Florin Cîțu, este de acord, dar specialiștii trebuie să găsească acea formă juridică prin care să se poată pune în aplicare un astfel de acord. Asta înseamnă să fie recunoscute reciproc vaccinurile și certificatele în acest sens. Când se va întâmpla, eu sper că se va întâmpla repede, dar aici din punct de vedere administrativ și tehnic, sigur, trebuie să parcurgem să niște etape" .

"Putem să învingem boala doar dacă avem încredere în medici, în știință, în cercetători și vaccinarea este o modalitate prin care se poate depăși această fază a pandemiei. Aici, în Secuime, mai e nevoie de campanii, mai e nevoie de convingere ca să meargă cât mai mulți, și aici, și în toate județele, dar parcă aici, din cifrele pe care le văd, mai este loc de argumente" , a mai declarat Hunor.