ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia celor de la Lidl de a elimina simbolul religios, Crucea, de pe unele ambalaje ale produselor grecești este tot mai contestată de clienții lanțului german. Dacă unii europeni au ales să boicoteze magazinele Lidl, refuzând să mai cumpere de aici, în Cehia, un bărbat a ales să protesteze și altfel față de măsura cenzurării unui simbol religios creștin.

Martin Zapletal  a pornit într-un un tur al celor trei magazine Lidl din orașul său natal. Purtând veșminte din epoca medievală și cu un crucifix de lemn de aproape un metru în mână, cehul Martin a dorit să binecuvânteze produsele rămase fără simbol creștin din magazinele Lidl din orașul Olomouc.  „Crucifixul este foarte vechi, iar costumele au fost improvizate”, a spus Martin, care nu a fost singur în această acțiune, ci însoțit de un prieten.
 
Cei doi au mers în cele trei magazine Lidl pentru a da „binecuvântare” produselor rămase, peste noapte, din prea multă corectitudine politică, fără Cruce. În plimbarea lor prin magazine, ei au discutat și cu alți clienți deranjați de măsura celor de la Lidl și au umplut coșurile cu produsele aflate în centrul disputei, pe care însă le-au lăsat la casă, fără a le cumpăra.
 
 
Întrebat de jurnaliștii de la Gateway Pundit dacă este vorba de o glumă sau de un protest serios, Martin, fost soldat și ofițer de poliție devenit activist a răspuns:  „Nouă, în Republica Cehă, ne place umorul, în formele lui diverse. Suntem cunoscuți pentru asta și am vrut să evidențiem o problemă foarte serioasă: cenzurarea identității creștine în Europa”.

Martin Zapletal a adăugat: „Aici suntem acasă la noi, iar regulile noastre trebuie respectate. Dacă sunt unii cărora nu le plac, nu au decât să plece!”. 
Cehul susține că această chestiune, a cenzurării identității creștine, a devenit una care depășește granițele impuse de cei de la Lidl în chestiunea eliminării crucilor de pe unele ambalaje. Și asta pentru că, afirmă el, Europa a deschis cu generozitate porțile unor popoare de alte religii, pentru a împărți continentul, proiect care, spune el, inevitabil se va sfârși printr-un conflict.
 
 
Protestul celor doi cehi s-a sfârșit când conducerea Lidl a chemat poliția. Martin și prietenul său au fost acuzați că sperie clienții și că au deteriorat marfa. „Fals!”, a replicat Martin Zapletal. Mărfurile nu au fost deteriorate, în schimb, tradițiile și Crucea au fost discriminate, a continuat el. „Sunt cetățean. Sunt patriot! Toți trebuie să ne ridicăm împotriva răului”, i-a îndemnat el pe compatrioții săi.

Zapleta este cunoscut pentru protestele sale. În 2016, tânărul veteran de război a fost arestat și a primit o condamnare cu suspendare pentru modul la fel de inedit de a protesta față de trecerea unui convoi militar al NATO, prin Republica Cehă, în drum spre exerciții în Marea Baltică.

Și, după cum relatează thegatewaypundit.com, în Cehia acesta nu a fost unicul protest anti Lidl. Mai multe Cruci au fost așezate de activiști la ușile magazinelor Lidl din Praga și din Brno.

În plus, pagina de Facebook a gigantului german a fost inundată de comentarii negative, mulți clienți deranjați de eliminarea Crucii reclamând că spunând că nu aceeași  cenzură s-a aplicat și în cazul minaretelor și semilunelor care împodobesc anumite produse alimentare Halal.

Știrea despre Lidl și Crucile eliminate a devenit virală, tot mai mulți europeni fiind revoltați de aberanta decizie a  gigantului european al supermarketurilor de a „rămâne neutru” în materie de religie, așa cum a pretins, ca justificare, conducerea Lidl.