ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O acțiune de protest inedită a erupt la Londra, în capitala Regatului Unit, după ce primarul Sadiq Khan a decis extinderea masivă a zonei cu nivel scăzut de emisii (ULEZ  în engleză), informează Breitbart.
 
Protestatarii au blocat fiecare cameră de luat vederi din cartierul Sutton. VIDEO:

 
Acțiunea continuă împotriva extinderii de către Sadiq Khan a Zonei cu emisii ultra scăzute (ULEZ), care, de la forma sa anterioară, care acoperea o zonă relativ mică din centrul Londrei ca măsură de combatere a aglomerației, se extinde la întreaga capitală, ceea ce înseamnă că șoferii de vehicule care nu respectă standardele climatice ale primarului sunt taxați cu 12,50 lire sterline pe zi pentru a conduce oriunde în oraș, ceea ce afectează în mod disproporționat navetiștii din clasa muncitoare.

Duminică după-amiază, aproximativ 400 de activiști au protestat în cartierul Sutton, o zonă neafectată anterior de schema ecologică, al cărei consiliu local și o petiție a rezidenților s-au opus extinderii ULEZ pentru a acoperi zona.

Activiștii s-au împrăștiat în tot cartierul, folosind pancarte pentru a bloca camerele de înmatriculare folosite pentru aplicarea taxei, despre care au spus că, în combinație cu acțiunile justițiarilor care sparg camerele ULEZ - numiți "Blade Runners" - înseamnă că "fiecare cameră" este inutilă pentru guvernul orașului. De asemenea, a existat o tendință emergentă a cetățenilor de "pescuit ULEZ", care folosesc undițe pentru a lipi autocolante pe lentilele camerelor din oraș.

Într-un interviu acordat de la protestul de duminică pentru The Telegraph, Kingsley Hamilton, un șofer de autobuz și membru al grupului de campanie Action Against Unfair Ulez, a declarat: "Există 107 camere de care știm, dar multe dintre ele au fost dezactivate.

"Am reușit să acoperim cel puțin 80 astăzi, deci fiecare cameră din cartier este fie dezactivată, fie este acoperită cu o pancartă astăzi. Am transmis mesaje pe rețelele de socializare prin care anunțăm faptul că este vorba doar de trei ore, astfel încât șoferii pot face ceea ce ar face în mod normal - cum ar fi să viziteze o rudă în spital, fără a fi amendați."

Soția lui Hamilton, care s-a alăturat, de asemenea, protestului, a adăugat: "Nu ne permitem să cumpărăm o mașină nouă și dacă fiul meu trebuie să meargă la spital, nu voi aștepta o ambulanță - îl voi conduce eu însămi."

Ca răspuns la nesupunerea civică generalizată, primăria a fost nevoită să desfășoare dube de supraveghere pentru a aplica taxele ecologice. Khan ar fi angajat, de asemenea, o "echipă de gorile" formată din bărbați mascați care să cutreiere străzile și să împiedice cu forța, și se presupune că prin violență, publicul să dezactiveze camerele de spionaj.

Campania lui Khan de a convinge publicul de meritele taxei climatice a suferit un grav eșec săptămâna trecută, deoarece Autoritatea pentru Standardele de Publicitate a decis că reclamele difuzate la radio și în ziare au indus în eroare publicul cu privire la presupusele beneficii ale ULEZ.

Autoritatea de supraveghere a decis că afirmațiile guvernului lui Khan au fost "înșelătoare" și "nefondate", inclusiv că "unul dintre cele mai poluate locuri din Londra se află în interiorul mașinii dumneavoastră", că "cele mai multe decese cauzate de poluarea aerului au loc în exteriorul Londrei" și că ULEZ a dus la "aproape înjumătățirea nivelului de dioxid de azot".

Ca răspuns la această hotărâre, principala rivală a lui Khan în viitoarele alegeri pentru primăria Londrei din mai, Susan Hall, membru conservator al Adunării, a declarat pentru blogul Guido Fawkes din Westminster: "Este rușinos faptul că Sadiq Khan i-a indus în eroare în mod constant pe londonezi cu privire la extinderea ULEZ. Nu este nimic altceva decât un furt de taxe care are doar un efect neglijabil asupra calității aerului.

"Știm că personalul său s-a sprijinit pe oamenii de știință pentru a-și schimba concluziile și că ia sute de milioane de la cei mai săraci londonezi. Voi renunța la extinderea ULEZ în prima zi a primăriei mele, fără dubii și fără daruri."