Bucureştiul îi va primi azi, de la ora 14.00, în Piaţa Universităţii, pe miile de basarabeni care au călătorit pe jos, în Republica Moldova, de la Chişinău până la Ungheni,  în Marşul lui Ştefan cel Mare, o acţiune menită să atargă atenţia asupra necesităţii unirii celor două state româneşti.

Astfel, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 cheamă bucureştenii în Piaţa Universităţii, pentru întâmpinarea basarabenilor.
 
Din acel loc se va porni un marş până la Palatul Cotroceni, unde va fi transmis un mesaj preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru a se întreprinde toate eforturile care să ducă la unirea Republicii Moldova cu România. Un mesaj asemănător a fost deja transmis, încă din 5 iulie, şi autorităţilor de la Chişinău, cu ocazia Marii Adunări Naţionale.
 
În următoarele zile vor străbate România pentru a face cunoscut mesajul lor şi pentru a convinge cât mai mulţi români să li se alăture. Un imens steag tricolor de 300 metri a unit simbolic, în urmă cu o lună, Republica Moldova cu România la podul de peste Prut de la Sculeni, în amintirea podurilor de flori din anii '90.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews