ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce coordonatorul campaniei de vaccinare din România, col. Valeriu Gheorghiță, a declarat că nu exclude impunerea vaccinării obligatorii, dacă toate celelalte măsuri vor eșua, noul purtător de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat că liberalii doresc urgentarea dezbaterilor privind legea certificatului verde, lege de care este nevoie în situația actuală, transmite Capital.ro.

„Noi ne dorim urgentarea acestor dezbateri. De altfel, această oscilație sau nehotărâre a unora întârzie acest proces și efectele negative se văd zi de zi. Ne-am dori responsabilitate din partea parlamentarilor pentru a avea o legislație cât mai curând. (…) Avem nevoie de o lege a certificatului verde. Am înțeles că miercuri va fi ședința de guvern la care vor veni cu noi propuneri concrete în legătură cu măsuri pentru rezolvarea crizei sanitare”, a declarat Ionuț Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai afirmat că, în opinia sa, este un moment oportun ca România să „scoată din sertare” Legea vaccinării obligatorii și să o dezbată, conform sursei citate:

„Simt nevoia de a face o separație dintre Legea vaccinării și legea certificatului verde. Legea certificatului verde a apărut în contextul crizei sanitare COVID, legea vaccinării e de mai mult timp. E un moment oportun ca legea să fie scoasă din sertare și să fie dezbătută. Nu depinde neapărat de voința PNL”, a spus Stroe.