ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pagina web a ActiveNews a fost atacată duminică de hackerii lui Putin, ceea ce a cauzat o cădere de câteva ore a site-ului. Ultima dată când am pățit așa ceva a fost când am publicat știrea despre preconizata platformă de cenzură pe care Raed Arafat intenționa să o pună la punct prin intermediul DSU, dar atunci problema a persistat mult mai puțin (1-2 ore). De această dată, ne-au atacat trolli ruși de la Killnet, deși tot ce publicaserăm era un articol informativ: Rusia a început atacul asupra României și Republicii Moldova. Deocamdată electronic. Site-uri oficiale de la București și Chișinău au fost lovite noaptea de atacurile DDoS ale grupării rusești KILLNET. Avertismentele SRI și DNSC. Acesta era articolul care i-a deranjat - adevărul doare! - și pentru care emiseseră un avertisment despre iminenta „pedepsire” a site-ului (a se vedea în foto). Mentalitate sovietică! 

Ne vom ridica!, după cum se intitula un articol scris de Grigore Leșe, preluat de ActiveNews cu puțin timp înainte de lovitura mârșavă a hackerilor ruși.
 
Pentru toți cei care, în perioada pandemiei, în care am luptat împotriva uneltelor „sanitare” de zădărnicire a democrației, ne-au acuzat că suntem „putiniști”, ignorând faptul că Putin a impus în țara lui aceleași lockdown-uri și vaccinări silnice ca și lideri vestici precum Biden, Trudeau, Macron sau esticul Iohannis, iată o dovadă în plus de mentalitate dictatorială: atacul hackerilor ruși e îndreptat împotriva dușmanilor lui Putin, iar ActiveNews figurează pe lista rusească de site-uri neprietene.
 
Mulțumim echipei tehnice care a respins tirurile DDoS repetate și specialiștilor Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) pentru că ne-au avertizat încă de azi-noapte asupra intențiilor KILLNET și a atacului iminent.