ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Activele celebrului producător român de vin Murfatflar sunt vândute pe bucăți, anunță lichidatorul judiciar al Murfatlar România, citat de Ziarul Capital.

Cele mai valoroase active ale Murfatlar scoase la licitație sunt crama, cu un preț de pornire de 10 milioane de euro (plus TVA), și cele 370 hectare de vie, cu un preț inițial de 3 milioane de euro (plus TVA). Vor mai fi vândute și sediul administrativ, alte terenuri și construcții, precum și stocul de băuturi. 

Vânzarea pe bucăți a celebrului producător român de vinuri survine la opt ani de la momentul în care acesta a intrat în insolvență la cerere. Murfatflar era la acea vreme cel mai mare producător de vinuri, cu afaceri care au ajuns la un maxim de aproape 50 milioane de euro și exploatări de circa 3.100 de hectare de viță-de-vie, nu toate pe rod, conform datelor comunicate de reprezentanții producătorului, în 2012.

Compania avea în porto­foliu mărci celebre precum Zestrea Murfatlar, Lacrima lui Ovidiu, Trei Hectare sau M1. Cu toate acestea, producătorul de vinuri a fost pus sub acuzare pentru evaziune fiscală de DNA în 2016, cu un prejudiciu estimat la circa 600 milioane de lei, fiindu-i instituită măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor care în prezent sunt scoase la licitație.