ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sebastian Vaughan-Spruce a fost amendat după ce a protestat pașnicîn fața unui centru de avorturi din Birmingham, Anglia. Societatea pentru protecția copiilor nenăscuți a condamnat sancțiunea ca fiind "extremă, inutilă și antidemocratică", transmite LifeSite.

Vaughan-Spruce a fost abordat de doi ofițeri de poliție de sprijin comunitar care l-au provocat în timp ce stătea în tăcere pe stradă.

Răspunzând mai târziu la incident, Vaughan-Spruce a declarat:
 
"Este oribil de greșit că am fost interogat și că mi s-a dat o sancțiune, doar pentru că sunt pro-viață și pentru că mă aflu pe o anumită stradă publică. Alții erau prezenți acolo în același timp, dar eu am fost ales din cauza convingerilor pe care se întâmplă să le am".

"Ni se spune că zonele tampon sunt acolo pentru a preveni hărțuirea - și cred cu tărie că nimeni nu ar trebui să fie supus vreodată hărțuirii, care este deja ilegală. Dar aceste reglementări sunt acum folosite în mod abuziv pentru a pedepsi oamenii pentru "gândire greșită" într-un spațiu public din Marea Britanie”, a mai afirmat Spruce.

În ultimele luni, mai multe persoane au fost arestate în Anglia și Țara Galilor pentru că au încălcat zonele tampon sau ordinele de protecție a spațiului public (Public Space Protection Orders - PSPO).

Adam Smith-Connor, un fost veteran al armatei britanice care a servit în Afganistan, așteaptă procesul pentru că s-a rugat în tăcere pentru fiul său mort în fața unui centru de avort din Bournemouth.

"Nu am abordat pe nimeni, nu am vorbit cu nimeni, nu am încălcat intimitatea nimănui. Pur și simplu am stat în tăcere. Sunt judecat pentru gândurile de rugăciune pe care le aveam în cap... pentru o crimă de gândire", a declarat Smith-Connor.

Michael Robinson, director executiv al SPUC (Afaceri Publice și Servicii Juridice), a declarat:

Persecuția scandaloasă a bărbaților și femeilor pro-viață continuă în Marea Britanie. Libertățile câștigate cu greu sunt aruncate la gunoi în favoarea ideologiei avortului, care are acum prioritate față de libertatea de exprimare și libertatea religioasă. Crima de gândire este acum o realitate terifiantă.

Aceste încălcări ale drepturilor omului, protejate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), sunt numeroase și flagrante. În 2022, un funcționar al Ministerului de Interne a recunoscut că zonele tampon sunt incompatibile cu CEDO.

Parlamentarii trebuie să acționeze pentru a se asigura că toți cetățenii Regatului Unit, indiferent de convingeri și religie, se pot exprima în mod pașnic fără intervenția autorităților polițienești. Chiar și acum, Scoția are în vedere o legislație totalitară care ar putea interzice rugăciunea tăcută în fața centrelor de avort - un precedent extrem, inutil și antidemocratic.

La fel cum cei pro-viață au dreptul de a se ruga și de a oferi ajutor femeilor aflate în criză de sarcină, femeile au și ele dreptul de a auzi ce au de spus și de oferit, ceea ce ar putea salva viața copilului lor. De ce sunt ideologii pro-avort atât de disperați să împiedice acest lucru?