ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda toleranței pe care o pretind și de care profită din partea poporului român, activiștii homosexuali se dovedesc intoleranți și susțin că vor mărșălui ilegal pe Calea Victoriei călcând în picioare drepturile bucureștenilor care participă la evenimentul de week-end „Străzi deschise”. Mai mult, ei vor să îmbolnăvească populația susținând că numărul pro-pederaștilor care vor participa la marș se va ridica la 10.000, „fapt ce contravine dispozițiilor legale în vigoare referitoare la măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2”, conform Legii. Redăm Comunicatul Primăriei Capitalei fără alte comentarii (momentan):

Comunicatul Primăriei Capitalei

„PMB invită Asociația ACCEPT la un nou dialog pentru desfășurarea în condiții de legalitate a marșului „Bucharest PRIDE” 2021

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a invitat reprezentanții Asociației ACCEPT pentru luni, 09 august, ora 14.00, la o nouă rundă de discuții.

Comisia a trimis în prealabil procesul-verbal prin care specifică motivele pentru care nu a putut fi avizată prima solicitare a Asociației ACCEPT. În locația unde se propune organizarea marșului, evenimentul ”Străzi deschise, care de derulează încă din luna mai 2021, aduce un număr important de persoane, fiind deja o densitate mare de persoane, care poate genera tensiuni ce pot pune în pericol siguranța participanților.

Pentru a putea fi respectate prevederile Legii nr.60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, respectiv:
– Art. 15 lit d) ”Primăriile municipale, orășenești sau comunale sunt obligate (…) să întreprindă orice alte măsuri legate de natură a asigura caracterul pașnic și civilizat al adunărilor publice; (…)
– Art.16:”Comandanții organelor locale de poliție și jandarmerie sau persoanele desemnate de aceștia au obligația de a asigura protecția participanților și de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfășurarea adunărilor publice declarate, în condiții de deplină ordine”
comisia de avizare a propus organizatorilor modificarea traseului sau desfășurarea pe traseul dorit, dar în altă zi, însă aceștia au refuzat aceste variante.

De asemenea, în solicitarea ACCEPT aceștia menționează participarea unui număr în jur de 10.000 de persoane, fapt ce contravine dispozițiilor legale în vigoare referitoare la măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2, care prevăd participarea unui număr de maximum 500 de persoane la astfel de adunări.

Primăria Municipiului București are toată deschiderea pentru a soluționa favorabil o eventuală solicitare care să se încadreze în termenii și condițiile prevăzute de lege.

Referitor la informațiile făcute în spațiul public cu privire la aprobarea de către Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a solicitării Noua Dreaptă, facem următoarele precizări: solicitarea Partidului Noua Dreaptă, formulată cu multă vreme înaintea celei transmisă de ACCEPT, îndeplinește dispozițiile legale referitoare la numărul maxim de participanți, respectiv 500 și, de asemenea, traseul pe care aceștia îl vor parcurge este Piața Victoriei- Piața Romană-Piața Universității- Piața Unirii, fără a se intersecta cu zona în care se desfășoară un alt eveniment, respectiv ”Străzi deschise”.”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews