ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Activiști, lideri și donatori republicani evrei duc o campanie de presiune în culise pentru a-l forța pe Donald Trump să-l denunțe și să-l renege pe rapperul Kanye West, prietenul și susținătorul politic al lui Trump, informează rollingstone.

Potrivit a trei surse care au cunoștință despre acest subiect, acest efort multiplu - și deocamdată nereușit - de a-l determina pe Trump să îl denunțe pe West vine după cina „nazistă" de luna trecută de la Mar-a-Lago a fostului președinte cu West, care a proferat discursuri antisemite.

Susținători evrei de profil înalt ai lui Trump și donatori conservatori pro-Israel au cerut cu furie o audiență cu fostul președinte. Unii au reușit să vorbească la telefon cu Trump, doar pentru a li se spune că fostul președinte a făcut, se presupune, tot ce a putut și că a făcut deja atât de multe „pentru poporul evreu" și pentru Israel. „L-am implorat și nu a funcționat... așa cum mă așteptam", povestește una dintre aceste persoane, care a vorbit cu Trump, pentru Rolling Stone.

Alții l-au contactat de urgență pe ginerele evreu al lui Trump și fostul consilier principal al Casei Albe, Jared Kushner, doar pentru ca mesajele lor să rămână fără răspuns. Și, deși o mână de aliați evrei proeminenți ai lui Trump și donatori de campanie s-au pronunțat împotriva cinei fostului președinte cu West și Fuentes, un număr mult mai mare au păstrat tăcerea. Unii de teama represaliilor lui Trump, alții de teama unei potențiale pierderi de acces, mai ales dacă acesta va prelua din nou Casa Albă în 2025.

Cu toate acestea, de câteva zile, un grup care s-a autoproclamat anti-genocid, republicani evrei și alte personalități și lideri evrei au pus în circulație un proiect de scrisoare pe care mai mulți dintre ei intenționează să i-o înmâneze lui Trump în curând, potrivit diferitelor copii și revizuiri analizate de Rolling Stone.
 
Organizatorii speră ca un număr critic de masă de destinatari - în special conservatorii pro-Trump - să ajungă să semneze, deși cei implicați în proiect sunt conștienți de temerile larg răspândite de a se intersecta cu Trump. 
 
Represaliile însă nu sunt atât de mari pe cât ne-am putea aștepta deoarece interesul de a menține o relație pozitivă cu un posibil  viitor președinte al Americii pun o piedică acestui fenomen.