ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Activitatea de producție pe platforma industrială Dacia de la Mioveni va fi reluată luni, 4 mai, în ambele uzine, conform unui comunicat al Grupului Renault România, potrivit Agerpres.

În data de 21 aprilie, activitățile de producție la Uzinele Dacia au fost reluate parțial, pe bază de voluntariat, în cadrul Uzinei Mecanice și Șasiuri, respectiv Uzinei Vehicule, în departamentul Presaj.

„În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni. Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat: Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru, în timp ce Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în două schimburi. Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine. Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor", a anunțat pe 21 aprilie Grupului Renault România, într-un comunicat de presă postat pe site-ul companiei.

Groupe Renault România precizează că, încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecție pentru ansamblul angajaților din toate sediile unde își desfășoară activitatea. 

Constructorul auto a anunțat întreruperea producției la uzinele din Mioveni din data de 17 martie până pe 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus. Pe data de 2 aprilie, compania menționa că prelungește perioada de întrerupere a activității de producție la uzinele Dacia de la Mioveni, "în acord cu partenerii sociali" și "în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global și al evoluției crizei sanitare".

Și producătorul american Ford reia de luni, gradual, producția de vehicule și motoare la principalele sale uzine din Europa, iar la uzina de la Craiova activitatea se va relua în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secția de Producție Vehicule, cât și în cea de Producție Motoare. Potrivit reprezentanților Ford, reluarea integrală a activității se va face în funcție de situația epidemiologică, de măsurile impuse de autoritățile din România, disponibilitatea furnizorilor și cererea de pe piață. Până atunci, aproximativ 3.200 de salariați vor rămâne, în șomaj tehnic.