Dumnezeu a lăsat legi în natură care dau echilibru și armonie universului și ele nu trebuie modificate, fiind mai presus de puterea omului, afirmă actorul Dorel Vișan într-un interviu despre lumea contemporană, viața satului de odinioară și relația cu Dumnezeu, acordat pentru Ziarul Lumina.
 
Potrivit actorului Dorel Vișan, în prezent, tehnologia îl ajută pe om, dar îl și face superficial, leneș, mai comod.
 
„Omul apasă doar o tastă la calculator ori telefon, și internetul îi livrează tot ce are nevoie. El nu trece prin mintea lui informația, nu se străduiește s-o analizeze, ci totul se derulează la nivel pur vizual. Omul vede, dar nu mai ajunge să gândească, este superficial. Sunt surprins că școala românească de acum afirmă că memorarea, ca exercițiu al minții, este una dăunătoare copiilor. A memora nu reprezintă o greșeală, dimpotrivă, ea dezvoltă capacitățile cognitive ale celui care o exercită, la orice vârstă ar fi el”, a spus Dorel Vișan.
 
Acesta a explicat că omul trebuie să se adune din risipirea lui și o face unind în sine unind în sine gândul cu voința lui. Atunci, spune marele actor, „gândirea devine percepție și percepția gândire, iar lucrarea aduce cu sine har”.
 
„Dumnezeu a lăsat legi în natură și ele dau echilibru și armonie universului. Ele nu trebuie modificate și sunt mai presus de puterea omului. Gândiți-vă la forța de atracție dintre corpurile cerești ale unei galaxii. Poate omul să schimbe mersul acestor corpuri pe bolta cerească? Nu, desigur”, a subliniat Dorel Vișan.
 
Potrivit acestuia, "atunci când omul încearcă să umble la legile puse de Dumnezeu în natură, se produc catastrofe". 
Interviul este disponibil AICI.