Dumnezeu a lăsat legi în natură care dau echilibru și armonie universului și ele nu trebuie modificate, fiind mai presus de puterea omului, afirmă actorul Dorel Vișan într-un interviu despre lumea contemporană, viața satului de odinioară și relația cu Dumnezeu, acordat pentru Ziarul Lumina.
 
Potrivit actorului Dorel Vișan, în prezent, tehnologia îl ajută pe om, dar îl și face superficial, leneș, mai comod.
 
„Omul apasă doar o tastă la calculator ori telefon, și internetul îi livrează tot ce are nevoie. El nu trece prin mintea lui informația, nu se străduiește s-o analizeze, ci totul se derulează la nivel pur vizual. Omul vede, dar nu mai ajunge să gândească, este superficial. Sunt surprins că școala românească de acum afirmă că memorarea, ca exercițiu al minții, este una dăunătoare copiilor. A memora nu reprezintă o greșeală, dimpotrivă, ea dezvoltă capacitățile cognitive ale celui care o exercită, la orice vârstă ar fi el”, a spus Dorel Vișan.
 
Acesta a explicat că omul trebuie să se adune din risipirea lui și o face unind în sine unind în sine gândul cu voința lui. Atunci, spune marele actor, „gândirea devine percepție și percepția gândire, iar lucrarea aduce cu sine har”.
 
„Dumnezeu a lăsat legi în natură și ele dau echilibru și armonie universului. Ele nu trebuie modificate și sunt mai presus de puterea omului. Gândiți-vă la forța de atracție dintre corpurile cerești ale unei galaxii. Poate omul să schimbe mersul acestor corpuri pe bolta cerească? Nu, desigur”, a subliniat Dorel Vișan.
 
Potrivit acestuia, "atunci când omul încearcă să umble la legile puse de Dumnezeu în natură, se produc catastrofe". 
Interviul este disponibil AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews