ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dorel Vișan, directorul Teatrului Lucian Blaga din Cluj, a intervenit în cadrul emisiunii Sinteza Zilei la Antena 3, după ce realizatorii emisiunii au prezentat mărturiile familiilor care au fost nevoite să își îngroape morții într-un mod inuman din cauza hotărârilor impuse de autorități, conform antena3.

Vișan a declarat la Sinteza Zilei că "Slujbele de îmormântare, onorurile pe care le aduceam noi celor care pleacă dintre noi, fac parte din cultura unui neam, fac parte din nivelul intelectual al neamului care este măsura cu care se măsoară preocuparea pentru valori. De 30 de ani încoace autoritățile care răspund soarta oamenilor au impresia că sunt puși acolo pentru stăpânire, ori sunt puși acolo pentru slujire și pentru grija față de ceilalți", a spus actorul. 

"Atunci când nu vrei să nu se rezolve o problemă și sunt chemați specialiștii și aici unul din marile de necazuri pentru că în funcțiile de care depinde soarta oamenilor specialiștii nu se pricep. Deci nu sunt chemate marile valori pentru că, în țara asta sunt valori mari inclusiv în medicină pentru că suntem între o criză sanitară, dar oamenii aceia sunt aruncați de la periferie și au venit niște specialiști care ori sunt absolvenți de SRL, nu de facultăți, sau sunt ticăloși și sunt vânduți pentru 30 de grițari.  Aici democrația și Libertatea fără morală nu au nicio valoare", a continuat Dorel Vișan.

În final, actorul a menționat faptul că "Biserica este lăsată singură. Cu toate eforturile biserica trebuie ajutate de instituțiile statului. Prima instituție este familia dar am batjocorit familie și o batjocorim în continuare. A doua instituție este școala, educația și cu școala online și în acest libertinaj în care este lăsată școala noastră și această relație total bulversată și răsturnată între dascăl și elev nu va putea da rezultat educativ niciodată. Trebuie să se instaleze din nou în școală relația academică între profesor și elev, între profesori și student. În al treilea rând, instituțiile tinerilor. În al patrulea rând, cultura, teatrul opera, filarmonica. Toate acestea sunt la pământ. Deci problema este mult mai complicată, nu mai vorbesc de Guvern", potrivit antena3