ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Vreau să vă transmit tuturor ceea ce îmi transmit și mie: aveți încredere în Dumnezeu și aveți răbdare”. Este mesajul pe care actorul Florin Zamfirescu l-a trasmis românilor în aceste vremuri  de mare încercare pentru întreaga omenire. Într-un intrviu acordat, duminică, Mirelei Voicu, la Antena 3, Florin Zamfirescu a vorbit cu scepticism despre această perioadă dificilă, despre cum putem trece peste ea. Și ce va fi după. „Se va termina, dar o să fim schimbați. Ce a fost nu va mai fi. O să fim cu alte concepții, cu alte gânduri. S-ar putea ca ceea ce e prigonit să se întărească”, spune marele actor, care crede că nimeni nu va putea distruge credința oamenilor.


„Situația încă e bună. Închipuiți-vă că interdicția și starea de urgență ar dura mai mult, așa încât industria noastră, câtă mai e, se va duce naibii. Nu sunt optimist, prevăd timpuri și mai grele.Am impresia că se focalizează ceva către bătrîni. De unde acum o lună, Christine Lagarde spunea că bătrînii trăiesc prea mult și „trebuie făcut ceva”. Și imediat se face. Îi ținem în case, îi protejăm...Grija nu e așa cum se anunță.  E ceva care ne scapă”, a spus marele actor.
În opinia sa, „odată anumite libertăți pierdute și lumea învățată cu asta, lucrurile ar putea rămâne așa„. ”Guvernul nostru acum se joacă cum se joacă copiii de-a mama și de-a tata. Ei se joacă de-a statul. Își dau demisia, pleacă. E o năuceală generală”, aduagă Florin Zamfirescu.
 
Cei care vor să distrugă credința

„Mă tot uit cum se roagă acum oamenii: ”Doamne, iartă-ne!”. Păi acum vă rugați? Dumnezeu a dat acum molima asta ca să ne mai stârpească.
A trecut vremea rugăciunii. Ne-am prosternat, dar unii am fost orgolioși. Acum, când (Dumnezeu) s-a hotărât să ne adune de pe drumuri, acum trebuie fapte.
Nu vor putea distruge credința oamenilor. Totdeauna m-am întrebat ce rău le face credința asta? Cu ce tupeu se răscoală împotriva unor legi, să nu minți, să nu furi, să nu preacurevești,  care sunt cele mai minunate legi pentru civilizarea omului? Se răscoală unii care nu vor să crezi în ”Să nu ucizi!”.

Ce va fi după

„Se va termina, dar o să fim schimbați. Ce a fost nu va mai fi. O să fim cu alte concepții, cu alte gânduri. S-ar putea ca ceea ce e prigonit să se întărească. (...) Vreau să vă transmit tuturor ceea ce îmi transmit și mie: aveți încredere în Dumnezeu și aveți răbdare. Să vă protejați, pentru că este normal. S-a aruncat cu 'otravă' de sus și suntem pasibili de a o inhala, dar o să treacă. Și fiți siguri că o să vină altele, pentru că nu există pace sub măslini. Lupta între rău și bine duce la un veșnic echilibru fragil. Și trebuie să fim atenți și să avem încredere”, consideră artistul.