ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Sam Neill a dezvăluit că se tratează pentru un cancer de sânge în stadiul trei, într-un memoriu sincer care va fi lansat marți, relatează The Guardian.

Într-un interviu acordat publicației The Guardian despre cartea sa, Did I Ever Tell You This?", starul din Jurassic Park, în vârstă de 75 de ani, vorbește despre cariera sa în film și televiziune, despre natura celebrității, despre viața la ferma sa din Noua Zeelandă și despre mortalitate, după ce și-a deschis cartea cu un șoc.

"Chestia este că sunt un escroc. Posibil să mor", scrie el în primul capitol, "S-ar putea să trebuiască să accelerez acest lucru".

Neill a început să scrie viniete din viața sa ca o modalitate de a se ține ocupat - și ca o alinare - în timp ce se afla sub tratament anul trecut.

"M-am trezit că nu aveam nimic de făcut", a spus Neill în interviu. "Iar eu sunt obișnuit să lucrez. Îmi place să lucrez. Îmi place să mă duc la muncă. Îmi place să fiu cu oamenii în fiecare zi și să mă bucur de compania umană și de prietenie și de toate aceste lucruri. Și dintr-o dată am fost privat de asta. Și m-am gândit: "Ce mă voi face?".

"Nu am avut niciodată intenția de a scrie o carte. Dar, pe măsură ce am continuat să scriu, mi-am dat seama că, de fapt, asta îmi dădea un fel de motiv să trăiesc și mă duceam la culcare gândindu-mă: 'Voi scrie despre asta mâine... asta mă va distra'. Așa că mi-a salvat viața, pentru că nu aș fi putut să trec prin asta fără să am nimic de făcut, știți."

În cartea Ți-am spus vreodată asta? - cu semnături de pe copertă de la Meryl Streep, Laura Dern și Stephen Fry - Neill se dovedește a fi un povestitor extrem de bun, cu o colecție de povestiri care îl poartă pe cititor de la primii șapte ani petrecuți în Irlanda, la copilăria în Noua Zeelandă și excentricitățile vieții de familie, prin povești amuzante despre maturizare și anecdote amuzante de pe platourile de filmare de-a lungul anilor (co-stelele care se comportă urât, luați aminte).

El a declarat că cartea sa nu este o carte de memorii despre cancer, că mai degrabă boala sa formează un "fir în spirală" de-a lungul narațiunii.

Neill s-a confruntat pentru prima dată cu glandele umflate în timpul publicității pentru Jurassic World Dominion în martie anul trecut și a fost diagnosticat în curând cu limfom angioimunoblastic cu celule T. El a primit chimioterapie, dar când aceasta a început să dea greș, a început să ia un nou medicament de chimioterapie pe care va continua să îl primească lunar pentru tot restul vieții, deși acum este liber de cancer.

"Nu pot pretinde că ultimul an nu a avut momentele sale întunecate", a spus el. "Dar acele momente întunecate aruncă lumina în evidență, știți, și m-au făcut să fiu recunoscător pentru fiecare zi și extrem de recunoscător pentru toți prietenii mei. Pur și simplu mă bucur că sunt în viață".

Neill, a cărui carieră de actor a început în anii 1970 și cuprinde peste 150 de roluri, de la My Brilliant Career la The Piano, de la Jurassic Park la Peaky Blinders, se pregătește în prezent să înceapă filmările la adaptarea pentru televiziune a romanului de succes al lui Liane Moriarty, Apples Never Fall, care se filmează în Australia și o are ca protagonistă pe Annette Bening.
 
Imagine

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews