ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 31 iulie, a trecut la cele veșnice actorul maramureșean Claudiu Pop, care avea în jur de 50 de ani, cunoscut publicului sub numele de Akebono, pentru asemănarea cu luptătorul de Sumo cu acest nume.

Toată presa globalistă a pus accent pe faptul că actorul a dus o cură de slăbire de circa un an în urma căreia a dat jos 80 de kg din cele peste 200 de kg pe care le avea, pentru a asocia moartea sa cu această cură. Însă faptul s-a întâmplat în urmă cu mai mulți ani, înainte de pandemie. A scris și o carte despre aceasta. Scriitorul Ion Cristoiu a slăbit 30 de kg într-o lună și e în mare formă. Adevărul este că nu se cunoaște cauza morții sale subite. 

Potrivit emaramures.ro, familia artistului a anunțat că priveghiul are loc marți, 2 august, la ora 19.00, la noua capelă din Gârdani.

Înmormântare actorului Claudiu Pop se va face miercuri, 3 august, de la ora 13:00, cu plecarea de acasă, din Sălsig.

Primăria și Consiliul Local Gârdani și-au exprimat public regretele: „Întreaga compasiune pentru colega noastră Șupeală Anca și familia sa, în aceste momente de grea încercare, când se desparte de fratele drag. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnescă în pace!”

De asemenea, artistul Dorel Topan, originar din Sălsig: „A plecat un prieten, un bun actor și textier. Textele sale au fost jucate de Teatrul de Revistă Baia Mare, de Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” București. A fost colaborator al televiziunilor locale din Maramureș și al postului național Antena 1. Dumnezeu să te odihnească, Claudiu Pop!”