ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul, scenaristul și cineastul nigerian Murphy Afolabi a murit subit în primele ore ale zilei de duminică în locuința sa din Lagos, potrivit Daily Post din Nigeria. Ziarul nigerian scrie că actorul a fost găsit căzut mort în baia sa.

Regizorul și producătorul, Tunde Ola-Yusuf, a confirmat vestea printr-o postare pe pagina sa de Facebook duminică după-amiază.

Yusuf a scris: "Odihnește-te în pace... Fie ca Dumnezeu să dea familiei și apropiaților forța de a suporta pierderea. Noapte bună Muphy Afolabi'. Un coleg regizor, Fidelis Duker, a scris: 'Ce se întâmplă cu adevărat? Îl privesc acum doar într-un film".

Pe Instagram, actorul Yomi Fabiyi l-a descris pe regretatul actor ca fiind 'talentat, creativ, muncitor, atât de blând, umil și solidar'.

Se pare că regretatul actor era tatăl a trei copii - doi băieți și o fată.

Afolabi și-a sărbătorit ziua de naștere cu puțin peste o săptămână în urmă, pe 5 mai, și a scris o postare pe Instagram în care și-a detaliat speranțele pentru viitor, scrie și Daily Mail:

'Dragă Doamne, în această zi, care este ziua mea de naștere, îți cer binecuvântarea și harul', a scris actorul de ziua sa de naștere.

'Fie ca eu să am puterea și curajul tău să continui să te slujesc cu credință. Dumnezeule atotputernic, vin la tine în această zi și îți cer favoarea'.

'Fie ca tu să-mi dai înțelepciune și cunoaștere pentru a face voia ta și pentru a trăi o viață dreaptă. SĂ-MI FIE ZIUA DE NAȘTERE CÂT MAI FERICITĂ'.

Afolabi a apărut în peste 60 de filme și a devenit celebru pentru prima dată în urma rolului său din filmul Omo Rapala. El a fost, de asemenea, scenarist și regizor, precum și CEO al Fatuns Films Production.