ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actrița Cristina Stamate a murit luni dimineață, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița. Actrița avea 71 de ani. 

„Cu puțin înainte de ora 7,00, în această dimineață, a decedat”, a anunțat Oprița.

Cristina Stamate era internată de săptămâna trecută la Spitalul Floreasca pentru investigații, după ce i se făcuse rău.
 
Supranumită „Sufletul teatrului de estradă din București", Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946, în București. Și-a dorit mai întâi să devină avocat. Chiar s-a pregătit pentru Facultatea de Drept, însă a devenit studentă la Teatru.
 
A jucat în  zeci de spectacole pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”: "Vivat Revista", "Hohote in Herastrau", "Comedie pe Titanic", "Revista Revistelor", "Vara nu-i ca iarna", "Arca lui Nae și Vasile", "Bufonii regelui", "Dai un ban, dar face", "Idolii femeilor", "Nimic despre papagali", "Poftă bună lui Tănase", "Te aștept diseară pe Lipscani", "Ura... și la gară" , "O seara la revista", "Scandal in paradis".

La 60 de ani a debutat și în arta regiei, în teatrul independent. În 2014 a pus în scenă spectacolul „Încurcătură la nivel înalt”, la Teatrul Elisabeta.
 
Personalitate vibrantă și tonică, Cristina Stamate s-a dedicat și celor mici, predând cursuri de actorie copiilor încă din anul 1980. A publicat și două cărți, una de literatură gastronomică și umor „Sare în bucate”, în anul 2007, iar, după doi ani, o colecție de eseuri, „Femeia Hopa-Mitică. Povești din lumea care mă-nconjoară”.