ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actrița Ilinca Tomoroveanu a murit joi, la vârsta de 77 de ani, arată un anunț publicat de Teatrul Național ”I.L.Caragiale” (TNB) pe o rețea de socializare, informează Mediafax.
 
”Doamna Ilinca Tomoroveanu, actriță de prim rang a teatrului românesc, Director Artistic al Teatrului Național I.L.Caragiale din București a părăsit astăzi scena vieții, dar și scena teatrului, căreia i s-a dăruit mai bine de jumătate de veac. Cu toții suntem profund îndurerați și ne rugăm pentru sufletul Doamnei Ilinca! Eleganța, frumusețea, talentul și timbrul său inconfundabil, grija pe care a arătat-o pentru mai tinerii ei colegi, zâmbetul suav și farmecul hărăzit dintotdeauna, dăruirea pe care a arătat-o pentru lumea teatrului, toate acestea ne vor rămâne vii de-acum înainte, când Doamna Tomoroveanu își ia adio de la această lume. Suntem cu toții alături de domnul Traian Stănescu și de familia îndurerată. Dumnezeu să o aibă în pază!”, se arată în textul dat publicității, joi, de reprezentanții TNB.
 
Ilinca Tomoroveanu s-a născut în luna august a anului 1941 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, promoția 1964, clasa profesor Costache Antoniu, asistent Ion Cojar. Era Director adjunct artistic al Teatrului Național București, din 2005 și Președinta de onoare a Fundației Culturale „Zilele Octavian Goga", din 1999 și membră a Senatului UNITER din 1998. Era Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor, din 2012, iar în 2004 primise Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.