Personajele cu adevărat tari au întotdeauna un mesaj divin de transmis, prin teatru existând posibilitatea de catharsis, de purificare prin suferință, fiindcă teatrul este și o formă de spovedanie publică, a declarat actrița Ioana Calotă, într-un interviu acordat pentru Ziarul Lumina.

 
„Mi-am dat seama că vreau să spun povești de când eram mică și o auzeam pe mama care îmi șoptea în pernă povestea cu Fâșneața, adică Scufița Roșie, pe care trebuia să o reinventeze de fiecare dată la fiecare culcare, dar mi-o spunea în șoaptă, lin, coborând vocea, și mi-am dat seama că noi avem nevoie de povești. Nevoia de poveste nu se stinge cât omul trăiește și cel mai bine omul învață din pilde, ca Iisus Hristos, Care a folosit pilde pentru a se apropia de lume, El a folosit pilde, parabole. Omul are nevoie de povești tot timpul, el așa trăiește. Mi-am ales o meserie care spune povești”, a spus Ioana Calotă.
 
Potrivit Ioanei Calotă, „ca să fii mare, trebuie să fii mic. Unde este mai puțin „eu”, este mai mult Dumnezeu”. 
 
„Așa este tradus și la teatru. Dumnezeu Care Se manifestă prin personaj. Eu cred că unui actor trebuie să i se dea șansa să joace, să trăiască roluri mari și să ofere acolo toate zestrea, toată forța interioară”, a explicat Ioana Calotă.
 
Ioana Calotă a subliniat că este născută și crescută într-o familie ortodoxă, în cadrul căreia i s-a explicat încă de mică ce înseamnă fiecare sărbătoare creștină.
„Îmi doresc să fiu cât mai adevărat trăitoare. S-au întâmplat niște lucruri în sufletul meu din acea perioadă pe care le voi ține mereu cu mine”, a mărturisit actrița.
 
Ioana Calotă a copilărit în orașul Roșiori de Vede, din județul Teleorman, și este fiica interpretei de muzică populară Floarea Calotă și a regretatului scriitor și pictor Nicolae Lupu.
 
Interviul intergral este disponipil pe site-ul Ziarul Lumina.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews