ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kang Soo-Youn, prima actriță din Coreea de Sud care a obținut premiul pentru interpretare la unul dintre cele mai mari festivaluri cinematografice internaționale, s-a stins din viață la 55 de ani în urma unei hemoragii cerebrale, relatează EFE citată de Agerpres.

Actrița a decedat sâmbătă la un spital din Seul în urma hemoragiei cerebrale suferite joi, potrivit unui comunicat al familiei sale. 

Kang Soo-Yeon a fost descoperită în stare de stop cardiac în locuința sa din Apgujeong, Gangnam, Seul, în jurul orei 17.40, pe 5 mai. Ea a fost dusă la un spital din apropiere pentru tratament după ce a primit resuscitare cardio-respiratorie, dar nu și-a mai recăpătat cunoștința, scrie presa coreană. Timp de trei zile, a fost conectată la un ventilator.

Kang Soo-Youn a murit din cauza unei hemoragii intracraniene la Spitalul Gangnam din Seul pe 7 mai, la ora 15.00, ora locală, în prezența familiei sale. Cenușa ei este deja stocată în prezent la Samsung Medical Center, iar înmormântarea ei va avea loc pe 11 mai.

Hemoragia intracerebrală (sângerare în țesutul cerebral) este a doua cea mai frecventă și mortală cauză a accidentului vascular cerebral.

Coreea de Sud este „complet vccinată” în proporție de 86%.

Născută la Seul în 1966 Kang Soo-youn a debutat la vârsta de 4 ani în filme pentru copii și a avut o carieră prolifică în televiziune și pe marile ecrane.

După ce a apărut mai rar în producții în ultimul deceniu, actrița urma să fie văzută anul acesta în "Jung-E", un film de science-fiction al regizorului Yeon Sang-ho, care va fi difuzat pe platforma Netflix, mai informează sursele citate.