ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele interimar al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Daniel Diaconescu, a fost, în perioada octombrie 1996 - octombrie 2004, ofițer al Direcției de Combatere a Criminalității Transfrontaliere, din cadrul Serviciului Român de Informații, scrie în CV-ul acestuia, publicat pe site-ul ANAF.

În "fișa postului" lui Daniel Diaconescu la SRI sunt trecute responsabilități în domeniul prevenirii și combaterii criminalității economico-financiare și în domeniul prevenirii și combaterii coruptiei.

Daniel Diaconescu și-a început cariera ca inginer la SC Automobile Dacia SA, iar după experiența din cadrul Serviciului Român de Informații a fost, pe rând, consilier în cadrul Autorității Naționale de Control, director al Direcției Culegere și Analiză Date și consilier în Ministerul Justiției.

Din 2009, ocupă postul de director general al Direcției Generale de Informații Fiscale, din cadrul ANAF.

În data de 11 februarie, a fost numit președinte interimar al ANAF, în urma demiterii lui Gelu Diaconu de către primul ministru Dacian Cioloș.