Medicul Monica Pop a reacționat dur după creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus, înregistrată miercuri, 7 octombrie, acuzând autoritățile că au forțat organizarea alegerilor, deși cunoșteau riscurile. Mai mult, spune medicul Monica Pop, nici măcar nu au organizat două sau trei zile pentru acest scrutin, așa cum, cu mărimie, s-a decis, anul trecut, pentru alegătorii din diaspora. Medicul Monica Pop se întreabă cine va răspunde pentru această „favorizare” total previzibilă a răspândirii bolii.

”ALEGERI " VINOVATE"...!
NU TEATRELE , nici RESTAURANTELE CI ALEGERILE - NEAMÎNATE ȘI NICI macar EȘALONATE pe 2 ZILE DESI ERA RISC Major- SÎNT " VINOVATE" DE NUMĂRUL MARE DE INFECTII!

SE DORESTE ABATEREA ATENTIEI?!Dacă autoritătile nu au tinut cont de risc si de previziunile specialistilor, oamenii ce să mai înțeleagă?
La teatru ,clar, se respecta cel mai serios purtarea măstii si distantarea! Și atunci? Alegerile nu le-ati aminat, cu tot riscul, dar închideti teatrele? La alegeri ati avut incredere (sau DOAR INTERES) in oameni si la teatru NU?!
De ce, pt a evita aglomerația si a scadea riscul, nu s-au eșalonat alegerile macar, pe 2 zile ?! Era perfect posibil! In diaspora, cînd a existat interes, s-au putut organiza pe 3 ( TREI) zile?!!! Sau românii din țară nu prea contează?! Cam nu prea!!!
In urma cu citeva luni, Ministrul sanătătii, dl Dr. Tătaru a spus clar că în luna septembrie vor fi peste 2000 de cazuri. Am crezut că exagerează!!! Uite că a avut dreptate! Si atunci? De ce alegeri? De ce nu l-a ascultat nimeni? Exprima parerile medicilor epidemiogi si infectionisti, nu le-a inventat el!
Intrebari : 1. De ce s-au ORGANIZAT ALEGERI ACUM, dacă se stia că riscul afirmat de specialisti e atit de mare?! Care este motivul ?!( se cam stie, nu?)
2. Cine trebuie sa RĂSPUNDĂ pentru această " FAVORIZARE", total PREVIZIBILĂ A RĂSPÎNDIRII BOLII ?! Se adevereste acum că ASA E! De ce a fost riscată sănătatea celor multi?
3. A fost ceva PREMEDITAT ?!, pt că previzibil era oricum!!! Cu ce scop? Se stie că, DUPĂ alegeri A EXPLODAT CLAR NUMARUL INFECTATILOR!
Poate raspunde cineva???!!!”, a scris medicul Monica Pop pe Facebook.