ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



G4media scrie că fosta șefă USR București, Roxana Wring, a furnizat informații Securității cu numele conspirativ „R 21 sau Rodica”.
Roxana Wring, fostă președintă a USR București, care a semnat un angajament cu Securitatea, a avut numele conspirativ „R 21 sau Rodica”, se arată în cererea de chemare în judecată formulată de CNSAS, prin care solicită constatarea calității Roxanei Wring de colaborator al Securității ca poliție politică.
 
Wring a furnizat informații „prin care se denunțau activități potrivinice regimului totalitar comunist” despre un profesor american și turiști străini, se mai arată în cererea de chemare în judecată, citată de G4Media.

Pe 9 octombrie, USR a transmis că Roxana Wring nu mai face parte din partid, deoarece statutul nu acceptă foști colaboratori ai Securității. Aceasta și-a dat demisia la solicitarea liderului USR, Dan Barna. În aceeași zi, Roxana Wring scria pe Facebook: „E un șoc. Nu am semnat niciodată nimic în fața unui ofițer al Securității, despre care să știu că ocupă o astfel de funcție”.
 
Ea a lucrat între septembrie 1977 și noiembrie 1979 la ONT, ca ghid turistic, apoi, la vârsta de 25 de ani, în 1980, statul comunist i-a permis să părăsească țara după ce s-a căsătorit cu un cetățean britanic.