ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Publicația soroșistă G4 Media a publicat azi o fotografie chiar de la reținerea în trafic a lui Călin Georgescu, notată cu „Sursă Foto: G4 Media”. De altfel, toate televiziunile, mai puțin Realitatea PLUS, fuseseră anunțate despre evenimente și așteaptau, cuminți, aliniate la Parchet, venirea „pachetului” - VIDEO în bază. La fel ca G4 Media, Digi 24 și Antena 3 publică, cu încălcarea legii de către sursele de sifonare din Parchetul General, extrase din Dosarul însăilat de organele Statului Soros candidatului prezidențial suveranist. Aceste date sunt dezbătute chiar acum în emisiunea realizată de Anca Alexandrescu la Realitatea PLUS, unde a intrat și Horațiu Potra în direct - VIDEO mai sus. Avocata militarului subliniază cu tărie că cele două cazuri - cel al lui Călin Georgescu și cel al lui Horațiu Potra - nu au nici o legătură la Parchet. Se încearca o alăturare forțată regizată chiar de sistem.

Redăm ca atare de la Antena 3 acuzele inventate ale organelor de represiune ale statului paralel condus de UESS (greșelile flagrante din text le aparțin):

Antena 3: „Procurorii au identificat situațiile în care Călin Georgescu a făcut apologia mișcării legionare


În dosarul lui Călin Georgescu, procurorii au notat toate situațiile în care candidatul la prezidențiale a susținut discursuri legionare sau a făcut apologia mișcării legionare:

Discurs legionar în Piața Universității la data de 2.10.2021: „Călin Georgescu reproduce nu doar cuvintele, dar și gesturile și tonul mareșalului Ion Antonescu în discursul ținut la marea adunare legionară din 6 octombrie 1940: "Prin liniște și credință, prin ordine și unire, prin muncă și iubire, cu Dumnezeu înainte". ”, au precizat sursele judiciare. Călin Georgescu și-a încheiat discursul cu salutul legionar, acuză procurorii.

Interviu dat de Călin Georgescu Elenei Sechila în care elogiază mișcarea legionară la data de 16.06.2020:  Într-un interviu acordat soției lui Eugen Sechila publicat pe platforma Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, Călin Georgescu a făcut „a făcut mai multe afirmații cu caracter elogiativ la adresa lui Corneliu Zelea Codreanu, Ion Antonescu, Ion Moța ș.a.”.

Afirmațiile sunt: „Mișcarea Legionară (...) a fost cea mai puternică esență și expresie de sănătate și de voință proprie venită din poporul român.”

„Și chiar dacă conducătorul Mișcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu, alături de aproape 17 mii de comandanți care au fost atunci înlăturați... pe mine mă doare că această înlăturare nu a mișcat pe nimeni din ceilalți aflați în fară. Pentru că această abnegație a Mișcării Legionare ne-a demonstrat un lucru pe care-l vedem astăzi: nu a fost suficientă pentru crearea unui stat puternic și pentru transformarea unei populații într-un popor. Pentru că nimeni nu s-a mișcat atunci când aceștia au fost înlăturați. Cum și azi sunt foarte puțini, ori din neînțelegere, ori din rea-credință, pentru care nu se mișcă, Însă unul, daca e vertical, acela va duce mai departe această lumină sfântă а dragostei de neam, de moșie și de limba”.

„Imnul nu se potrivește cu eroismul poporului român, cu jertfa lui. A fost un singur gest politic uriaș, unirea, iar România este azi mai dez-unită ca niciodată. Dacă ar fi Hora Unirii "hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română"... inima română, inima acelor sfinți care au stat peste 20 de ani în munți. Ogoranu (...) Mofa, Marin (lon I. Moța și Vasile Marin, membri ai Mișcării Legionare interbelice, au participat în Războiul Civil Spaniol, unde au luptat alături de forțele fasciste conduse de generalulFrancisco Franco împotriva republicanilor. Ion I. Moța și Vasile Marin au decedat pe frontul de la Majadahonda la data de 13.01.1937, iar decesul lor a fost interpretat de către legionari ca un element ideologic central) și câți alții. Au avut un singur ideal să murim pentru Cristos, pentru patrie, cu credință nelimitată în Cristos și fară. Închizi ochii și spui asta... e ceva... cuvintele sunt de prisos, nu ai ce să spui la așa ceva. Mă scuzați.."

„Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc."

 „Spiritul creștin pe care l-a promovat Mișcarea Legionară când gen. Cantacuzino stătea cu un flăcău din Moldova să ridice zidurile unei biserici din Dâmbovița, asta înțelegem prin spiritul creștin.”

„Mareșalul Antonescu a fost un om extrem de curajos, un bărbat puternic care a venit în cele mai dramatice momente ale neamului românesc și care nu a avut forțe să-i stea alături (...) A fost un erou pe care va trebui, când se va scrie istoria adevărată, să-l respecte în profunzime.”

 „Jon Gavrilă Ogoranu a fost ultimul dac liber. Ce expresie  profundă... brazii se frâng, dar nu se îndoiesc... ar trebui să fie o emblemă în fiecare școală.”

„Nae Ionescu a fost vårful de lance al Mișcării Legionare".

„Nicoleta Nicolescu a fost o zeiță a demnității, mâna dreaptă a căpitanului (...) demnitatea femeii la absolut." (Nicoleta Nicolescu a 7fost o membră importantă a Mișcării Legionare, având gradul de comandant legionar și ocupând funcția de șefă a Cetățuilor de fete - organizații de femei, echivalentul cuiburilor ai căror membri erau doar bărbați).

„Joan Mofa a fost un erou titanic. A dovedit că atâta timp cât trăiești se poate muri pentru Hristos. A murit ca un erou și a trăit ca un sfånt. A fost omul nou pe care și-l dorea Mișcarea Legionară".

„Corneliu Zelea Codreanu a fost un erou, un iluminat. Omul ăsta a făcut practic a 3-a unire. Nu dădea ordin, el chema. A unit zeci de mii de oameni cu un singur fel și o singură vibrație”.

Mișcarea legionară reprezintă un episod negru din istoria țării noastre, care a marcat deceniul 1920-1930 cu violențe extreme la adresa comunității evreiești, dar au culminat cu asasinate politice. Mișcarea Legionară este responsabilă pentru asasinarea a doi prim-miniștri în funcție: I.G.Duca (în decembrie 1933) și Armand Călinescu (înseptembrie 1939) și pentru moartea unuia dintre cei mai mari savanți ai României, Nicolae Iorga (în noiembrie 1940).”VIDEO CU REGIA DE LA PARCHET: