ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a cheltuit peste 500.000 de dolari pe avioane private, în ciuda faptului că a descris în mod repetat schimbările climatice ca fiind o amenințare "existențială" cu care SUA se confruntă, relatează Fox News.

Potrivit declarațiilor de campanie depuse la Comisia Electorală Federală, campania lui Pelosi a plătit unui furnizor de aviație privată cu sediul în Virginia, Advanced Aviation Team, peste 437.000 de dolari între octombrie 2020 și decembrie 2021 și peste 65.000 de dolari către Clay Lacy Aviation, un furnizor de jeturi private cu sediul în California.

Avioanele private sunt notorii pentru mediul înconjurător, producând semnificativ mai multe emisii per pasager decât zborurile comerciale. Campania lui Pelosi a cheltuit 67.605 dolari pe călătorii cu avionul privat cu doar câteva luni înainte ca aceasta să declare că vede abordarea crizei climatice ca pe un "lucru religios".

"Pentru mine, este un lucru religios", a declarat ea în noiembrie, după ce a condus o delegație de 21 de membri ai Congresului la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din Glasgow, Scoția. "Cred că aceasta este creația lui Dumnezeu, iar noi avem obligația morală de a fi buni administratori".

Pelosi a fost criticată în septembrie după ce a afirmat că schimbările climatice sunt chiar mai prioritare pentru a discuta cu China decât multitudinea de abuzuri ale acesteia în domeniul drepturilor omului.

"Clima este o problemă primordială, iar China este unul dintre principalii emițători din lume", a declarat ea la acea vreme.