ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este aproape imposibil să privesc spre casă, spre România, fără să nu fiu surprins neplăcut de evenimente, de situații, de luări de poziție, de absența luărilor de poziție, iar acum de un nou act de CENZURĂ! Pe modelul Facebook, Youtube reacționează la anonime lovind în libertatea de exprimare, mai ales acolo unde există decență în exprimarea tranșantă a punctelor de vedere argumentate!

Episodul prin care trece domnul Ion Cristoiu, al cărui canal video deschis pe Youtube a fost brusc cenzurat la solicitarea unor anonimi, vine să închidă anul 2020 așa cum a început. Publicația online JUSTIȚIARUL, a regretatului Albin Marinescu, a fost prima cenzurată, sub aceleași anonime și generale acuzații de "nerespectare a regulilor comunității” (!?).

Iată că mai sunt câteva zeci de ore până la închiderea acestui an obositor, iar regimul Iohannis se încarcă în gestiune cu o nouă brutală și inacceptabilă acțiune de cenzură! Măcar pentru că o interzice Constituția, măcar pentru că libertatea de opinie este garantată de Constituție.
Dar, deja știe o țară întreagă, inclusiv slugarnicii liberali, că președintele Iohannis sfidează măgărește legile, prima dintrea acestea fiind legea supremă: Constituția!

De ce este noua acțiune de cenzură trecută în sarcina regimului Iohannis?

În primul rând pentru că Ion Cristoiu a rămas, alături de Cornel Nistorescu, Victor Ciutacu, Ionuț Cristache și Răzvan Savaliuc, între ultimii critici ai regimului cu tendințe totalitare Iohannis!

Apoi, pentru că până în regimul Iohannis a fost impus cu titlu de regulă generală arbitrariul, anonimatul, lipsa de responsabilitate și asumarea deciziilor, în absolut toate domeniile, inclusiv în cazul de față! Până la regiumul Iohannis, numai instanțele de judecată și instituțiile abilitate au dispus suspendarea sau închiderea unor publicații sau posturi de radio sau tv!

Nu în ultimul rând, în regimul Iohannis utilizarea banului public pentru a cumpăra tăcerea și pentru a subjuga mass media a devenit politică de stat, culminând, așa cum am arătat deja, cu CENZURA!, acolo unde banul nu a reușit să impună liniștea dorită de guvernanți.

Asistăm, la finalul de an 2020, la cea mai murdară și nedisimulată acțiune anti-democratică derulată de regimul Iohannis împotriva libertății de exprimare, împotriva presei românești libere, dedicate preocupărilor și temelor naționale!

Începând de astăzi, avem dovada clară că adevărata pandemie în România este impusă și întreținută de CENZURA regimului Iohannis! O cenzură a libertăților, a drepturilor, a valorilor, a tuturor problemelor reale și profunde cu care se confruntă românii și România. O cenzură a bocancilor și treselor, a libidinoșilor și țațelor care au arătat că tot ce pot să ofere țării și poporului este … trădarea și vânzarea românilor!