ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, de Sf. Cuvioasa Parascheva, urmăresc, de aici, de la Chișinău, cu multă tristețe în inimă, cum, în afară de masca anti-COVID, creștinilor li se cere, la Iași, prezentarea buletinului de identitate pentru a se putea închina și a putea atinge moaștele Sf. Cuvioase Parascheva.
 
Înțeleg că unora li se permite trecerea spre racla cu moaștele sfinte, iar altora nu!
 
Fără să vreau, mă gândesc la faptul că au rămas mai puțin de două luni de zile când noi, basarabenii cu cetățenie română, vom fi chemați insistent să ieșim la votul pentru alegerea noii componențe a Parlamentului României.
 
Evident, în acest răstimp, reprezentanții partidelor, de toate culorile, de dincolo de Prut, mai ales cele care reprezintă actuala guvernare, vor da năvală, și aici în Basarabia, pentru a ne convinge să-i votăm.
 
Ei bine, eu și încă alți trei membri ai familiei mele cu drept de vot românesc, vom sta să ne gândim atent cu cine să votăm în acest an la alegerile parlamentare din România sau dacă face în general să ieșim la vot în situația în care actuala guvernare ne-a interzis să ne deplasăm la Iași pentru a ne exercita dreptul la credință și în situația în care niciun reprezentant al niciunui partid care constituie actuala guvernare nu s-a opus acestui abuz și act de discriminare și sfidare a românilor.
 
Repet ceea ce am mai scris pe această pagină: Sfânta Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, este și un izvor de Unitate Națională, întrucât la moaștele ei au evlavie și se adună, fără ezitare, românii de pe ambele maluri ale Prutului, preoți și credincioși deopotrivă. Interzicerea abuzivă a pelerinajului de la Iași afectează nu doar Biserica Noastră Națională, dar și Unitatea tuturor românilor, care an de an se adună într-o singură suflare românească la racla cu moaștele Sf. Parascheva. Cei care au aplicat lovitura împotriva Bisericii Ortodoxe Române au lovit întâi de toate în sentimentul nostru suprem de Unitate Românească!
 
Sunt mulți dintre cei care au ajuns, și vor să ajungă și în acest an, în Parlamentul României trâmbițând lozinca „unirii Republicii Moldova cu România”!
 
Nu am văzut ca niciunul dintre aceștia să apere unitatea noastră românească prin a se opune hotărât încălcării dreptului nostru la credință!
 
Nu am văzut pe niciun basarabean ajuns să reprezinte azi guvernarea de la București (avem chiar acolo un secretar de stat!) să manifeste o asemenea atitudine!
 
E o dovadă că scremuturile voastre unioniste sunt de paradă și nu au nimic cu adevărata unitate românească!
 
Aici, în fața adevăratei unități naționale, sunteți datori a vă prezenta buletinele voastre de identitate!