România ar putea avea un nou centru de refugiați. De data aceasta se vorbește de un centru care va putea găzdui până la 500 de oameni, fiind, astfel, cel mai mare din țară.
 
Acesta s-ar putea construi la Crevedia, lângă fermele Avicola Crevedia. Inspectoratul pentru Imigrări a obținut deja 800.000 de euro, nerambursabili, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru amenajarea acestui centru. Totul ar urma să fie gata în maximum 2 ani.   
 
Autoritățile locale au declarat, pentru Adevărul, că amplasamentul luat în vizor de guvernanți nu le aparține. Pe deasupra, nu cred că locul se pretează pentru un astfel de centru de refugiați pentru că este o paragină.   „E un complex foarte mare. E vorba de un centru de cadre de pe vremea lui Ceaușescu și care nu apartine de UAT Crevedia. E al Ministerului Dezvoltării. Locația este o paragină, nu e alimentată cu apă, cu curent și nici cu gaze. E o paragină totală. Acele clădiri există de când s-a construit Avicola Crevedia, în 1970. E foarte veche. Acum aparține de Centrul Hurmuzachi Eudoxiu”, ne-a spus viceprimarul comunei Crevedia, Ionuț Jeloaica.    Deocamdată, primăria nu a fost înștiințată de realizarea unei astfel de investiții.   
 
„Nu s-a dispus până acum nimic. Nu știm nimic. Ar trebui să se facă totul printr-o hotărâre guvernamentală. Părerile sunt împărțite printre cetățeni. Unii sunt pro, alții contra. Nu ar fi vreo problemă să se teamă, cred eu, pentru că bănuiesc că se vor suplimenta și forțele de ordine, Poliție și Jandarmerie. Nu cred vă vor veni refugiați aici fără un element de siguranță în prealabil. Trebuie creată o infrastructură adecvată, ceea ce deocamdată lipsește. Totul e pamflet deocamdată. Vorbe și iar vorbe”, mai spune viceprimarul comunei Crevedia, Ionuț Jeloaica.   Complexul de la Crevedia este compus din teren în suprafață de 32.254 mp și 18 construcții, capacitatea de cazare evaluată preliminar ridicându-se la aproximativ 500 locuri.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews