ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România ar putea avea un nou centru de refugiați. De data aceasta se vorbește de un centru care va putea găzdui până la 500 de oameni, fiind, astfel, cel mai mare din țară.
 
Acesta s-ar putea construi la Crevedia, lângă fermele Avicola Crevedia. Inspectoratul pentru Imigrări a obținut deja 800.000 de euro, nerambursabili, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru amenajarea acestui centru. Totul ar urma să fie gata în maximum 2 ani.   
 
Autoritățile locale au declarat, pentru Adevărul, că amplasamentul luat în vizor de guvernanți nu le aparține. Pe deasupra, nu cred că locul se pretează pentru un astfel de centru de refugiați pentru că este o paragină.   „E un complex foarte mare. E vorba de un centru de cadre de pe vremea lui Ceaușescu și care nu apartine de UAT Crevedia. E al Ministerului Dezvoltării. Locația este o paragină, nu e alimentată cu apă, cu curent și nici cu gaze. E o paragină totală. Acele clădiri există de când s-a construit Avicola Crevedia, în 1970. E foarte veche. Acum aparține de Centrul Hurmuzachi Eudoxiu”, ne-a spus viceprimarul comunei Crevedia, Ionuț Jeloaica.    Deocamdată, primăria nu a fost înștiințată de realizarea unei astfel de investiții.   
 
„Nu s-a dispus până acum nimic. Nu știm nimic. Ar trebui să se facă totul printr-o hotărâre guvernamentală. Părerile sunt împărțite printre cetățeni. Unii sunt pro, alții contra. Nu ar fi vreo problemă să se teamă, cred eu, pentru că bănuiesc că se vor suplimenta și forțele de ordine, Poliție și Jandarmerie. Nu cred vă vor veni refugiați aici fără un element de siguranță în prealabil. Trebuie creată o infrastructură adecvată, ceea ce deocamdată lipsește. Totul e pamflet deocamdată. Vorbe și iar vorbe”, mai spune viceprimarul comunei Crevedia, Ionuț Jeloaica.   Complexul de la Crevedia este compus din teren în suprafață de 32.254 mp și 18 construcții, capacitatea de cazare evaluată preliminar ridicându-se la aproximativ 500 locuri.