ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Județul Brăila înregistrează 25.000 de persoane vaccinate, în jur de 7% din totalul populației, iar din 195 de medici de familie, doar 30 s-au înscris pe listele de așteptare, informează Aleph News.

Cristina Stănescu, reprezentant al Colegiului medicilor din Brăila a declarat că „Majoritatea medicilor de familie sunt câte doi în cabinet și lucrează în ture contratură. Asta înseamnă că acel cabinet este permanent ocupat cu serviciile medicale aflate în relație contractuală cu Casa de Asigurări și nu se pot suprapune cu aceste servicii de vaccinare pentru care se face un at contract cu Casa de Asigurări care ar trebui să fie în afara programului normal de lucru”.

Un alt medic de familie din Brăila susține că disponibilitatea pacienților „de a se vaccina acum este mai redusă. M-am gândit că nu are rost să intru în acest sistem, atâta vreme cât s-ar putea să fie foarte puțini pacienți. Știu de colegii mei din alte locații și mai ales ei din Brăila că au această problemă și anume problema condițiilor”,

Viorica Naumov, un alt medic de familie din Brăila a precizat că „Există un număr mare de documente care se fac înainte și după vaccin și care reprezintă costuri destul de mari pentru aceste hârtii care se fac și sunt colegi care consideră că munca, timpul acordat, cheltuielile care se fac suplimentar nu sunt acoperite de ceea ce se plătește în momentul de față.”

Pentru că autoritățile din Brăila se confruntă cu un deficit al procentului de vaccinare în rândul populației , prefectul Brăilei a declarat ca vor organiza, precum în alte orașe, centre de vaccinare de tip drive-thru: „Avem diferite solicitări din partea prefecturii către autorități, către colegiul medicilor, chiar ieri am decis în cadrul centrului de coordonare Covid pentru înființarea a patru centre de vaccinare drive-thru”