ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Am pregătit 6000 de iconițe cu Maica Domnului și înțeleg că s-ar putea să nu ajungă dar atunci o să mai tipărim și altele. (...) Vă oferim această icoana ca semn de binecuvântare, de mulțumire, și ca semn de încurajare.  În tot cazul le puteți folosi ca Adeverințe de participare.”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, duminică, 15 august, la Mănăstirea Putna, tinerilor care au luat parte la Serbarea Putna 150 și la Praznicul Adormirii Maicii Domnului.

După manifestarea impresionantă de creștinism și românism, reprezentanții studenților români din țară și din lume și-au susținut lucrările Congresului, au dialogat cu Patriarhul Daniel și președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, au aprins torțe pe Dealul lui Ștefan pentru a marca cei 150 de ani de la Serbarea inițiată de Mihai Eminescu și prietenii lui și au semnat o declarație finală la Congresul Studențesc Aniversar organizat la Mănăstirea Putna. „Să fim naționali, cu fața spre universal: Unitatea românilor din viitor se sprijină pe conștiința unității românilor din trecut”, afirmă tinerii (VIDEO aici). Mai jos, fotografii de la praznicul Adormirii Maicii Domnului, cu miile de participanți.

 GALERIE FOTO:

Serbarea Putna 150 și Praznicul Adormirii Maicii Domnului

Vezi galeria Serbarea Putna 150 și Praznicul Adormirii Maicii Domnului