ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții care doresc să își înscrie copiii la școli și grădinițe ar putea scăpa de grija analizelor necesare intrării micuților în colectivitate.

Este vorba de un ordin comun pregătit de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei prin care urmează să se prevadă ca şcolile şi grădiniţele să nu mai ceară analize bacteriologice pentru intrarea copiilor în colectivitate. Singurul act necesar va fi o adeverinţă de la medicul de familie.

Anunţul a fost făcut astăzi de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc.  Acesta a precizat că, începând din anul şcolar 2015-2016, elevii vor prezenta o adeverinţă de la medicul de familie prin care se atestă faptul că respectivul copil sau elev este clinic sănătos şi nu suferă de o boală contagioasă.

Săndesc a amintit că actualele reglementări nu obligau la efectuarea exudatului faringian sau al coproculturii, însă multe unităţi de învăţământ mai solicită, obligatoriu, prezentarea acestor analize bacteriologice.