ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Un nou vaccin experimental „adenoviral” anti-COVID, care poate fi inhalat mai degrabă decât injectat și care a fost dezvoltat parțial cu linii celulare contaminate, va intra în curând în faza a doua a testelor pe oameni în Canada, scrie LifeSiteNews.

Versiunea experimentală inhalată a vaccinului COVID „trivalent adenoviral-vectorial" este produsă în Canada și dezvoltată la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario. Noul vaccin a fost creat cu finanțare din partea guvernului federal canadian. După cum se menționează într-un comunicat de presă de vineri, Karen Mossman, vicepreședintele departamentului de cercetare de la McMaster, a declarat că noua versiune aerosol a vaccinului COVID a fost dezvoltată datorită unei „nevoi urgente de a dezvolta noi strategii de vaccinuri de generație următoare, mai eficiente".

„În calitate de lideri internaționali în domeniul imunității mucoaselor respiratorii și al vaccinurilor, cercetătorii noștri au pivotat rapid odată cu sosirea pandemiei COVID-19, bazându-se pe un program de cercetare a vaccinurilor inhalate deja puternic, axat pe tuberculoză", a declarat Mossman. Două versiuni ale vaccinului COVID „inhalat" au fost dezvoltate în 2021, denumite „Tri:ChAd" și "Tri:HuAd", ambele folosind o anumită formă a proteinei spike din virusul COVID. În mod îngrijorător, ambele versiuni au fost realizate, de asemenea, cu liniile de celule fetale HEK293. McMaster a anunțat recent că a primit peste 8 milioane de dolari de la Canadian Institutes for Health Research (CIHR), astfel încât injecția COVID inhalată să poată fi supusă la faza a doua a testelor pe oameni. Potrivit McMaster, studiile preclinice pe animale au arătat „deja" că „vaccinul aerosol inhalat este mult mai eficient în a induce răspunsuri imunitare protectoare decât injecțiile tradiționale".

McMaster susține că acest lucru se datorează versiunii inhalate a vaccinului care vizează căile respiratorii superioare, unde „virusurile respiratorii pătrund pentru prima dată în organism". Prima fază a avut deja loc pe 30 de voluntari adulți. De remarcat este faptul că voluntarii au primit două injecții fie cu vaccinul Pfizer, fie cu cel Moderna mRNA COVID.

Faza a doua a testelor pe oameni a vaccinului COVID de la McMaster va începe în lunile următoare și va implica până la 500 de participanți.

Potrivit oamenilor de știință de la Laboratorul de vectori Robert E. Fitzhenry de la Universitatea McMaster, unde au fost realizate vaccinurile inhalate, noua lor versiune este „concepută pentru a viza trei părți ale virusului", spre deosebire de actualele injecții COVID, care vizează doar proteinele din vârfuri. Versiunea „inhalată" a vaccinului COVID este „construită pe vectori adenovirali de origine umană (Tri:HuAd) sau cimpanzee (Tri:ChAd), care exprimă trei antigene SARS-CoV-2 (proteina spike 1, proteina nucleocapsidă completă și polimeraza trunchiată) și este adecvată pentru administrarea pe mucoasa respiratorie".

Vaccinurile cu adenovirus au fost utilizate în cantități mari în armata americană, iar vaccinul COVID de la Johnson & Johnson este bazat pe adenovirus. Cu toate acestea, potrivit unui articol din mai 2020 din Chemical & Engineering News, vaccinurile de tip adenovirus cu 30 de ani de studiu au un „trecut în carouri „ca terapie genetică eșuată". Potrivit lui Matthew Miller, profesor asociat la Institutul Michael G. DeGroote pentru cercetarea bolilor infecțioase de la McMaster, versiunea inhalată a vaccinului COVID „ar putea, de asemenea, să ofere protecție preventivă împotriva unei viitoare pandemii".

„Iar acest lucru este foarte important, deoarece, după cum am văzut în timpul acestei pandemii - și după cum am văzut în 2009 cu gripa porcină - chiar și atunci când reușim să facem rapid un vaccin pentru un virus pandemic, este deja mult prea târziu", a declarat el anul trecut. Vaccinul experimental COVID în aerosoli realizat cu linii celulare HEK293 contaminate de avorturi. Datele referitoare la vaccinurile canadiene „inhalate" COVID arată că acestea au fost realizate cu linii celulare fetale HEK293.
 
„Tri:HuAd a fost împachetat și salvat în celulele HEK293 printr-un sistem de co-transfecție cu două plasmide", se arată într-un rezumat complet al vaccinului.

„Tri:ChAd a fost, de asemenea, construit și salvat în celule HEK293 prin subclonare directă sau, în mod similar, printr-un sistem de co-transfecție cu două plasmide." Liniile de celule fetale HEK293 au fost derivate din țesutul renal prelevat de la un copil avortat în Olanda în anii 1970.

Versiunile injectabile aprobate ale vaccinurilor COVID utilizate în Canada și în întreaga lume au, de asemenea, legături cu liniile de celule fetale contaminate de avort. Biserica Catolică, sub conducerea Papei Francisc, a declarat că utilizarea unor astfel de vaccinuri a fost permisă în ciuda faptului că sunt în mod clar legate de avort. Episcopii canadieni au spus, de asemenea, că utilizarea unor astfel de vaccinuri este în regulă.

Cu toate acestea, într-un interviu recent cu LifeSiteNews, episcopul Athanasius Schneider a declarat că Vaticanul sub Francisc trebuie să recunoască „eroarea" de a promova vaccinurile COVID ineficiente, care conțin aceste celule. Nu este clar dacă orice particule din versiunea inhalată a vaccinului COVID se vor transfera la cei care nu au aceste vaccinuri.